ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Spiegel: ΕΚΤ-ΔΝΤ αμφιβάλλουν για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

16:01 - 25 Φεβ 2018 | Οικονομία
Spiegel: ΕΚΤ-ΔΝΤ αμφιβάλλουν για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας
Οι θεσμοί διατηρούν αμφιβολίες σχετικά με την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, παρά την αναβάθμιση από τη Moody’s μέσα στην εβδομάδα, όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμα του με τίτλο «Κακοί βαθμοί για την Ελλάδα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανησυχούν για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

«Η ελληνική οικονομία δεν φαίνεται να έχει αναδυθεί πλήρως από την κρίση. Τόσο η ΕΚΤ όσο και το ΔΝΤ θεωρούν αβέβαιο κατά πόσον η χώρα θα είναι σε θέση να δανείζεται σύντομα κεφάλαια από τις διεθνείς αγορές σε βιώσιμη βάση» τονίζει το δημοσίευμα.

Το Spiegel κάνει και αναφορά στην κόντρα ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Μάριο Ντράγκι στο Eurogroup της Δευτέρας. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ προειδοποίησε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας επηρεάζεται από την διστακτικότητα στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.

Η χώρα δεν εφαρμόζει όλα όσα έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει, για παράδειγμα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, επισήμανε σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό ο κ. Ντράγκι.

Επικριτικός ήταν και ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, ο οποίος επισήμανε ότι το Ταμείο αναθεωρεί υψηλότερα τις προοπτικές ανάπτυξης για όλες της χώρες εκτός από την Ελλάδα.

Το Spiegel σημειώνει επίσης ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε στους ομολόγους του ότι «δυσκολίες» εκφεύγουν του ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης και ότι, ως προς αυτό, ο επίτροπος Νομισματικής Πολιτικής Πιέρ Μοσκοβισί υποστήριξε τον Έλληνα υπουργό, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του.

«Αυτή τη χρονιά εκπνέει το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα. Στη συνέχεια η χώρα θα πρέπει μόνη της να σταθεί στα πόδια της από χρηματοπιστωτική άποψη», καταλήγει το δημοσίευμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:15 - 25 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.