ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ντράγκι ρίχνει τους τόνους για την κόντρα με Τσακαλώτο

20:07 - 26 Φεβ 2018 | Οικονομία
Ο Ντράγκι ρίχνει τους τόνους για την κόντρα με Τσακαλώτο
Κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων στην Ευρωβουλή, ο Μάριο Ντράγκι θέλησε να βάλει τέλος στην κόντρα του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το "επεισόδιο" ανάμεσα σε Ντράγκι - Τσακαλώτο στο πρόσφατο Eurogroup, θεωρείται λήξαν, τουλάχιστον, για τον επικεφαλής της ΕΚΤ.

Δεν υπήρξε «καμία αντιπαράθεση» με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ειπε ο κ. Ντράγκι, ενώ θέλησε να διώξει και τα σύννεφα σχετικά με τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν και για τα οποία δεν αποδεσμεύθηκε την προηγούμενη εβδομ«Όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις έχουν εφαρμοστεί και τα δύο προαπαιτούμενα που απομένουν και αφορούν το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες».

Ο κ. Ντράγκι σχολίασε ακόμα πως το θέμα της διαφωνίας του με τον κ. Τσακαλώτο πήρε διαστάσεις από τον Τύπο.

Τέλος, ο κ. Ντράγκι ρωτήθηκε από τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με το αν συμμερίζεται τις θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία στη βάση των ανακοινώσεων του Eurogorup αλλά και της αναβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης ή εάν είναι περισσότερο απαισιόδοξος. Απαντώντας στην ερώτηση, ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε: «Όχι δεν είμαι απαισιόδοξος. Όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις έχουν εφαρμοστεί και τα δύο προαπαιτούμενα που απομένουν και αφορούν το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.