ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλα ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών Κύριο

13:01 - 28 Φεβ 2018 | Οικονομία
Μεγάλα ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ευρωπαίοι αξιωματούχοι, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και think tanks και η πολιτική ηγεσία της χώρας θα δώσουν το «παρών» στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που ξεκινά αύριο, Πέμπτη, 1η Μαρτίου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξή του.

Με τίτλο «H νέα παγκοσμιοποίηση και προκλήσεις ανάπτυξης» οι προσκεκλημένοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους αναλύοντας τις διεθνείς τάσεις στην πολιτική, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Στο φόρουμ θα ακουστούν απόψεις από ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως η Ντανιέλ Νουί (πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) , ο Ντέκλαν Κοστέλο (επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα), ο Τόμας Βίζερ (πρώην επικεφαλής του Euroworking Group).

Παρόντες θα είναι εκπρόσωποι της ελληνικής επιχειρηματικότητας με δραστηριότητες που ξεπέρασαν τα στενά όρια της χώρας, όπως ο  διευθύνων σύμβουλος της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος της Fourlis Holdings Βασίλης Φουρλής, η διευθύνουσα σύμβουλος της Pharmathen, Νέλλη Κάτσου, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργο Χατζηνικολάου.

Μαζί με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρο Φέσσα θα συζητήσουν για τις συνθήκες που θα δώσουν ώθηση στις επενδύσεις, τις εξαγωγικές πωλήσεις, αλλά και τη δυνατότητα στην Ελλάδα να εισαχθεί σε νέες αγορές.

Το αναγκαίο τρίπτυχο «εξωστρέφεια, εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και καινοτομία» θα αναλυθεί και σε ειδική τετ-α-τετ συζήτηση επί σκηνής με τον πρόεδρο του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Από την ελληνική πολιτική σκηνή με ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, κ.ά.

Παρόντες θα είναι επίσης υπουργοί και υφυπουργοί, όπως οι Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Τόσκας, Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Στέργιος Πιτσιόρλας, πολιτικά πρόσωπα όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη και η Φώφη Γεννηματά, αλλά και διεθνείς προσωπικότητες όπως αναπληρώτρια ΓΓ του ΝΑΤΟ, Rose Gottemoeller, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ ως προεδρεύων της ΕΕ και άλλοι πολλοί.

Στην τετραήμερη εκδήλωση θα συμμετέχουν περισσότεροι από 350 ομιλητές, οι οποίοι θα συζητήσουν 50 θέματα για την μακροπρόθεσμη στρατηγική της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.