ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαδημητρίου: Αποχωρεί με πικρία και 4 δισ. ευρώ νέων επενδύσεων

16:05 - 01 Μαρ 2018 | Οικονομία
Παπαδημητρίου: Αποχωρεί με πικρία και 4 δισ. ευρώ νέων επενδύσεων
«Φεύγω σε μια κρίσιμη για την οικονομία περίοδο, κάτω από απρόσμενες περιστάσεις, χωρίς να έχω ολοκληρώσει το έργο που έχω αναλάβει» τόνισε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια παράδοσης των αρμοδιοτήτων στον νέο υπουργό Οικονομίας και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, τους 16 μήνες που υπηρέτησε ως υπουργός οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις έχουν υπερδιπλασιασθεί και αγγίζουν πλέον τα 4 δισ. ευρώ, ενώ σημείωσε πως καθημερινά συναντούσε 4-5 Έλληνες και ξένους επενδυτές στους οποίους επιβεβαίωνε, όπως είπε, το φιλικό επενδυτικό κλίμα από την πλευρά της κυβέρνησης.

Υπογράμμισε ότι η προσελκυση των επενδύσεων απαιτεί συνέπεια και τεκμηριωμένη  παρουσία ενώ εξέφρασε τη ... ζήλεια του για το νέο υπουργό.

«Θα υπογράψει τις αλλαγές του νόμου για τις ΑΕ» είπε και προσέθεσε: «Αν ήθελα να περάσει το όνομα μου στην ιστορία, θα ζήλευα τον Γιάννη Δραγασάκη, μόνο με μόνο για αυτές τις αλλαγές στη νομοθεσία για τις ΑΕ».

Ο ίδιος απέκρουσε όσους τον κατηγορούσαν ότι δεν έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, σημειώνοντας: «προσπάθησα να βοηθήσω στην διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας.»

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.