ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Παρασκευή στο EWG τα τελευταία προαπαιτούμενα

23:59 - 01 Μαρ 2018 | Οικονομία
Την Παρασκευή στο EWG τα τελευταία προαπαιτούμενα
Την Παρασκευή το πρωί θα βρεθεί στο τραπέζι του Euroworking Group το ελληνικό ζήτημα, οπότε και θα εξεταστεί η πρόοδος στα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης.

Σχετικά με τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, την επένδυση στο Ελληνικό και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση κρίνεται σε γενικές γραμμές θετική αν και χαρακτηρίζουν δύσκολη την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, για την επένδυση στο Ελληνικό, οι εν λόγω πηγές σημείωσαν ότι υπάρχει ικανοποίηση, μετά και την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι ικανοποιητική και έχει επιτευχθεί σχετικά καλή πρόοδος.

Τη Δευτέρα, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι Ντράγκι ανέφερε ότι στις αρχές Μαρτίου θα υπάρξει έκθεση από την πλευρά των θεσμών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας χωρίς περιορισμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.