ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραβίας: Η δημόσια διοίκηση παραμένει εχθρική στις επενδύσεις

17:22 - 02 Μαρ 2018 | Οικονομία
Καραβίας: Η δημόσια διοίκηση παραμένει εχθρική στις επενδύσεις
Την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, μιλώντας την Παρασκευή σε πάνελ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο κ. Καραβίας ανέφερε τους τρεις κλάδους που προσφέρονται περισσότερο για επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά παράλληλα σημείωσε πως παραμένει πρόβλημα το γεγονός ότι η δημόσια διοίκηση δεν βοηθά την προσέλκυση επενδυτών.

"Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και η διαθεσιμότητα κεφαλαίων θα δώσει ώθηση στο να γίνουν περισσότερες επενδύσεις στη χώρα", τόνισε για να προσθέσει πως "σήμερα ο λόγος επενδύσεων προς ΑΕΠ είναι στο 12%, δηλαδή στο 15% του μέσου όρου της Ευρωζώνης".

«Η χρηματοδότηση επενδύσεων από το εξωτερικό είναι ζωτικής σημασίας άλμα για την Ελλάδα. Το υγιέστερο περιβάλλον, η σταθερά ανοδική τροχιά που θα επιβεβαιωθεί σύντομα και από τα στρες τεστς, είναι σημαντικά στοιχεία και θεωρώ ότι καθιστούν τις 4 συστημικές τράπεζες της Ελλάδας, ικανές να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις. Το 2017 παρατηρήθηκε άλλωστε αύξηση της χρηματοδότησης και πτώση των spreads δανείων», είπε. 

Στη συνέχεια, ο κ. Καραβίας ανέφερε ότι για την Ελλάδα η προσέλκυση επενδύσεων είναι μία πρόκληση που αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία σχετίζονται κυρίως με τη δημόσια διοίκηση που παραμένει εχθρική.

«Οι καλύτεροι τομείς για επενδύσεις είναι ο τουρισμός και οι υποδομές του, ο κλάδος της ενέργειας και ο τομέας των logistics. H Eurobank συμμετέχει σε 4 προγράμματα έρευνας για projects που θα προσελκύσουν 200 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.