ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δραγασάκης: Όχι στην προληπτική πιστοληπτική γραμμή

17:04 - 03 Μαρ 2018 | Οικονομία
Δραγασάκης: Όχι στην προληπτική πιστοληπτική γραμμή
«Κακώς έχει έρθει στο κέντρο της συζήτησης το θέμα της προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στο Φόρουμ των Δελφών το πρωί του Σαββάτου κινούμενος στην ίδια γραμμή με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο ίδιο μέρος το βράδυ της Παρασκευής.

Σε διάλογο με το δημοσιογράφο του «Βήματος» Άρη Ραβανό ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι «η προληπτική γραμμή σημαίνει μια ημι-μνημονιακή κατάσταση, σημαίνει εμπλοκή των κοινοβουλιών, σημαίνει διαπραγματεύσεις».

Τα βασικά σημεία του Γ. Δραγασάκη

-Προληπτική πιστοληπτική γραμμή: Δεν είναι θέμα αρχής και κακώς έχει έρθει στο κέντρο της συζήτησης. Το θέμα είναι τι θέλουμε να πετύχουμε. Θέλουμε απεξάρτηση από τα μνημόνια. Θέλουμε να αναχρηματοδοτούμε το χρέος μας από τις αγορές αφού ρυθμιστεί, θέλουμε να έχουμε το δικός μας πρόγραμμα και την ιδιοκτησία της υλοποίησης.

-«Η προληπτική γραμμή δεν λύνει το πρόγραμμα. Το μεταθέτει. Έίναι ημι-μνημονιακή κατάσταση που σημαίνει αβεβαιότητα και απαιτεί κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Είναι μόνο για ένα χρόνο ή το πολύ 18 μήνες με μια παράταση 6 μηνών»

-«Το σχέδιο που ετοιμάζουμε απαιτεί να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε συμφωνήσει και να εξασφαλίσουμε δημοσιονομικό χώρο. Να ενισχύσουμε επενδύσεις. Στοχευμένα να μειώσουμε την φορολογία και το κοινωνικό κράτος να στηρίξουμε. Αυτά θα απαντηθούν στο νέο μεσοπρόθεσμο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.