ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Λυπάμαι γι' αυτή τη χώρα

18:16 - 03 Μαρ 2018 | Οικονομία
Στουρνάρας: Λυπάμαι γι' αυτή τη χώρα
Την ανάγκη για μια προληπτική γραμμή στήριξης μετά τη λήξη του προγράμματος επανέλαβε έτι μια φορά, από το βήμα του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας επιχειρηματολόγησε ότι η απουσία προληπτικής γραμμής στήριξης μετά τις 20 Αυγούστου θα οδηγήσει στην αύξηση του κόστους χρηματοδότησης των τραπεζών. Την ίδια στιγμή, απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε εμμέσως από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η Τράπεζα της Ελλάδας είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός. 

Επιπλέον κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων, αναφέροντας ότι μετά από ένα θετικό 2017, η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει με αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων που έφεραν και πάλι την απόδοση του 10ετούς στο 4,5%. «Δεν θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός σε ζητήματα που αφορούν στην ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας», ήταν η απάντηση που έδωσε ο κ. Στουρνάρας στο ερώτημα εάν πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθεί μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της Novartis.

«Λυπάμαι γι' αυτή τη χώρα» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο διοικητής της Τράπεζας ενώ πρόσθεσε ότι εδώ και εβδομάδες καλεί κάποιον να του υποδείξει πότε διευκόλυνε την Novartis για να λάβει επιστροφή φόρου. Χαρακτήρισε ψευδείς όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, οι ανώνυμοι μάρτυρες που τον ενέπλεξαν στην υπόθεση να έχουν πέσει θύματα εκβιασμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:12 - 03 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.