ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ: Υπάρχουν περιθώρια μείωσης της φορολογίας

09:17 - 07 Μαρ 2018 | Οικονομία
Ρέγκλινγκ: Υπάρχουν περιθώρια μείωσης της φορολογίας
Την ελπίδα να μην επιστρέψουν οι παλιές συνήθειες, που οδήγησαν την Ελλάδα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να χρειαστεί σκληρή προσαρμογή εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Βασισμένοι σε αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να πάρουμε επιπρόσθετες αποφάσεις από δημοσιονομικής πλευράς, που να είναι δύσκολες. Ακριβώς το αντίθετο, θα πρέπει να πάρουμε μέτρα ανάπτυξης», τόνισε σε συνέντευξή του στον Σκάι.

Δήλωσε αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα εξέλθει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, καθώς όπως εξήγησε, έχει καταγραφεί πρόοδος πρόσφατα, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Μείωση της φορολογίας; «Ναι»

Σε ερώτηση για τα περιθώρια μείωσης της φορολογίας ο Ρέγκλινγκ απάντησε: «Στηριζόμενοι στις προβλέψεις που είναι πολύ κοντά στις προβλέψεις της κυβέρνησης, αν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένου αυτών του 2019, εφαρμοστούν, τότε θα υπάρξει δυνατότητα μείωσης της φορολογίας. Ναι».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «υπάρχουν συζητήσεις» για το ποιοι φόροι μπορούν να μειωθούν.

«Υπάρχουν και γι’ αυτό συζητήσεις. Και κάποιες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί. Επομένως είμαι αισιόδοξος με βάση τις σημερινές προβλέψεις. Πρέπει να γνωρίζουμε βέβαια ότι αυτό μπορεί να αλλάξει, η παγκόσμια οικονομία μπορεί να αλλάξει, υπάρχουν πάντα εξωτερικοί παράγοντες που δεν τους ελέγχει η Ελλάδα. Αλλά βασισμένοι σε αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να πάρουμε επιπρόσθετες αποφάσεις από δημοσιονομικής πλευράς, που να είναι δύσκολες. Ακριβώς το αντίθετο, θα πρέπει να πάρουμε μέτρα ανάπτυξης» δήλωσε.

Για το ενδεχόμενο να χρειαστούν και άλλα δημοσιονομικά μέτρα απάντησε ότι «όλα είναι στη σωστή θέση και το καταφέραμε αυτό με μια δημοσιονομική υπερπροσπάθεια τα δύο τελευταία χρόνια.

» Μέχρι το 2020 είναι ήδη αποφασισμένο το δημοσιονομικό πακέτο. Επομένως, ο λαός θα δει το αντίθετο από αυτό που συνέβη τα τελευταία χρόνια. Θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις από δημοσιονομικής πλευράς. Και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές και να ενδυναμώσουμε την δυνατότητα ανάπτυξης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.