ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πάιατ είδε τον Τσακαλώτο- Τι συζήτησαν

18:48 - 08 Μαρ 2018 | Οικονομία
Ο Πάιατ είδε τον Τσακαλώτο- Τι συζήτησαν
Το υπουργείο Οικονομικών επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποιος συναντήθηκε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτος και συζήτησαν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα επόμενα βήματα για την έξοδο από το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Πάιατ και Τσακαλώτος συζήτησαν για την τέταρτη αξιολόγηση, το ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τη στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Αμερικανού πρέσβη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα πυκνώνει τις πρωτοβουλίες του, εκφράζοντας την επιθυμία των ΗΠΑ να στηρίξουν την Ελλάδα στο δρόμο για "την επόμενη μέρα".

Σε πρόσφατη τοποθέτησή του ο κ. Πάιατ δήλωσε άλλωστε πως η χώρα του σκοπεύει να ενισχύσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα... επιστρέφει, γεγονός που θα κορυφωθεί στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, όπου η ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πάιατ έχει επίσης πολλές φορές δηλώσει πως στην Ελλάδα υπάρχουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, προσκαλώντας Αμερικανούς επενδυτές να τις εκμεταλλευθούν.

Γιώργος Αλεξάκης - Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.