ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέσσερα βήματα σε 98 ημέρες για την «ελληνική έξοδο»

08:22 - 14 Μαρ 2018 | Οικονομία
Τέσσερα βήματα σε 98 ημέρες για την «ελληνική έξοδο»
Η αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου έχει ήδη ξεκινήσει, με την Ελλάδα, την Κομισιόν και το ΔΝΤ να έχουν ήδη λάβει θέσεις… μάχης. Το Ταμείο ξεκίνησε αγριεμένο τις διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα αντιδρά και ο Πιερ Μοσκοβισί επιχειρεί να κατευνάσει τα πνεύματα.

Ο Πιερ Μοσκοβισί έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα, για… ρεαλισμό στο ΔΝΤ, αλλά και για σκληρή δουλειά στην Ελλάδα, την ώρα που δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει διαρκώς πως «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Στο πλαίσιο αυτό ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων απαρίθμησε και τα τέσσερα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν με ευλάβεια προκειμένου η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα να στεφθεί με επιτυχία.

Σε δηλώσεις που έκανε από τις Βρυξέλλες, ο κ. Μοσκοβισί ξεκαθάρισε στους Έλληνες υπουργούς πως πρέπει να ξεχάσουν τις διακοπές του Πάσχα και να μη σηκώσουν κεφάλι.

Κλείνοντας ανάφερε τα τέσσερα επόμενα σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν έως το καλοκαίρι και συγκεκριμένα, τις επόμενες «99 ημέρες» (98 πλέον), όπως ο ίδιος τόνισε με έμφαση. Όσο ο χρόνος λοιπόν μετρά αντίστροφα, οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι:

1. Να ολοκληρωθούν τα 88 προαπαιτούμενα έως τον Μάιο και να υπάρξει Staff Level Agreement

2. Να διαμορφωθεί ένα αξιόπιστο μεταμνημονιακό πλαίσιο. «Δεν μπορεί να υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα ούτε κάτι που να μοιάζει με πρόγραμμα»

3. Να καταρτιστεί ένα ισχυρό πλαίσιο ανάπτυξης ελληνικής έμπνευσης και ιδιοκτησίας

4. Να τηρήσουν τα κράτη μέλη τις υποσχέσεις τους για το χρέος.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος         

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.