ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «deal» που προσφέρει ο Μητσοτάκης στον επιχειρηματικό κόσμο

08:32 - 16 Μαρ 2018 | Οικονομία
Το «deal» που προσφέρει ο Μητσοτάκης στον επιχειρηματικό κόσμο
Από τη συνέντευξη που παραχώρησε στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεόραση του Bloomberg παρουσίασε πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη φορά τη "συμφωνία" που έχει να προτείνει στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, προκειμένου να τον εμπιστευθεί. Ένα deal, που όπως ο ίδιος λέει θα είναι "win win" για τους επιχειρηματίες, αλλά και για την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ σε ένα από τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της συνέντευξης σημείωσε πως επιθυμεί να μειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% μέσα σε δύο χρόνια. Όπως είπε με τον τρόπο αυτό θα σταλεί σαφές μήνυμα στην επενδυτική κοινότητα ότι το εννοούμε όταν λέμε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για επενδύσεις.

Παράλληλα, για όσους επιχειρούν ήδη στη χώρα μας, Έλληνες και ξένους, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει πως έχει ένα συγκεριμένο deal να τους προτείνει. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε "μια δίκαιη συμφωνία".

Ποια είναι αυτή; "Θα διευκολύνω την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα και θα μειώσω τους φόρους".

Με τι... αντάλλαγμα,όμως;

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης "περιμένω από τους επιχειρηματίες να τηρήσουν το μέρος της συμφωνίας που τους αναλογεί. Και αυτό σημαίνει να πληρώνουν τους φόρους τους, να φροντίζουν τους υπαλλήλους τους, να φέρουν το κεφάλαιο τους στην Ελλάδα για να επενδύσουν. Είναι μια δίκαιη συμφωνία".

"Περιμένω από την επιχειρηματική κοινότητα να το σεβαστεί. Εάν ορισμένοι άνθρωποι αποφασίσουν να μην το κάνουν και συνεχίσουν τις παλιές τους πρακτικές, θα υποστούν τις συνέπειες", κατεληξε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε και τη... διαχρονικη πια δέσμευση για απλοποίηση του φορολογικού μας κώδικα και της φορολογικής μας νομοθεσίας".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.