ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Πώς επηρεάζουν την Ελλάδα οι νέοι κανόνες για την εποπτεία

22:50 - 16 Μαρ 2018 | Οικονομία
ΔΝΤ: Πώς επηρεάζουν την Ελλάδα οι νέοι κανόνες για την εποπτεία
Ένας νέος τρόπος με βάση τον οποίο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα συμμετάσχει στα προγράμματα διάσωσης χωρών, όπως η Ελλάδα, δημοσιοποιήθηκε σε μια νέα έκθεση του Ταμείου με τίτλο "Σχεδιασμός Προγραμμάτων σε Νομισματικές Ενώσεις".

Οι νέοι κανόνες δημιουργούν αρκετά προβλήματα για τη χώρα μας και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα που περιμένει τα αποτελέσματα των stress tests τον Μάιο ενώ παράλληλα αυστηροποιούν οι προϋποθέσεις συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, το ΔΝΤ από εδώ και πέρα θα εξετάζει νέα δανειακή σύμβαση ή συνέχιση της υφιστάμενης μόνο αν δεν υπάρχουν ανησυχίες για την αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αν πάλι έχουν δημιουργηθεί τυχόν ανησυχίες, το ΔΝΤ δεν θα δίνει χρήματα εάν δεν διασφαλίζεται με δική του ανάλυση η αποκατάσταση αξιοπιστίας συστήματος μέσω προτεινόμενων δράσεων.

Η νέα οδηγία που εγκρίθηκε από το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ τον Φεβρουάριο, είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης σαφήνειας όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο το ΔΝΤ στηρίζει τα μέλη μίας νομισματικής ένωσης που προχωρούν σε οικονομική προσαρμογή.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:01 - 16 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.