ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ESM: Εγκρίθηκε η δόση των 6,7δισ. ευρώ για την Ελλάδα

14:44 - 27 Μαρ 2018 | Οικονομία
ESM: Εγκρίθηκε η δόση των 6,7δισ. ευρώ για την Ελλάδα
Το διοικητικό συμβούλιο του ESM ενέκρινε το μεσημέρι της Τρίτης, την εκταμίευση του "πακέτου" δόσεων των 6,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Άμεση  θα είναι η εκταμίευση ποσού 5,7 δισ. ευρώ, ενώ η υποδόση του 1 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμη από την 1η Μαΐου και έως τις 15 Ιουνίου.

Τα 5,7 δισ. θα αξιοποιηθούν για την πληρωμή χρέους, ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη δημιουργία του μαξιλαριού ρευστότητας. Η υποδόση του 1 δισ. προορίζεται αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Με αφορμή τις εξελίξεις ο Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε:

"Η σημερινή απόφαση αναγνωρίζει τη σκληρή δουλειά που έγινε από την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την ολοκλήρωση εκτεταμένου σετ μεταρρυθμίσεων. Περιλαμβάνουν σημαντικούς τομείς στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων, την συλλογή δημοσίων εσόδων, τη φορολογική πολιτική και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει και είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα είναι σε τροχιά να βγει επιτυχημένα από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, υπό την προϋπόθεση ότι οι εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις εφαρμοστούν από την ελληνική κυβέρνηση".

Τελευταία τροποποίηση στις 14:59 - 27 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.