ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η μεταμνημονιακή εποχή στο επίκεντρο του EWG της Πέμπτης

17:03 - 10 Απρ 2018 | Οικονομία
Η μεταμνημονιακή εποχή στο επίκεντρο του EWG της Πέμπτης
Η στρατηγική ανάπτυξης που θα ακολουθήσει η Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος, αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του EuroWorking Group (EWG) της Πέμπτης, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα κρίσιμο δεκαπενθήμερο για το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες φαίνεται πως οι επικεφαλής των θεσμών για το ελληνικό ζήτημα επεξεργάζονται ήδη το προσχέδιο της ελληνικής αναπτυξιακής στρατηγικής, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στους ομολόγους του στη Σόφια. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για ζητήματα Οικονομίας, Κρίστιαν Σπαρ, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «οι θεσμοί συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή στρατηγική για την Ελλάδα, η οποία θα τεθεί επί τάπητος στο Eurogroup της 27ης Απριλίου, στη Σόφια».

Απώτερος στόχος όλων των πλευρών είναι στο άτυπο Eurogroup της 27ης Απριλίου να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διεργασίες προκειμένου να επιτευχθεί μια προκαταρκτική συμφωνία για το τέλος του προγράμματος, την οποία θα ενστερνίζεται και το ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή, οι συζητήσεις με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναμένεται να κορυφωθούν στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στις 20-22 Απριλίου στην Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα η επίτευξη της τελικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, την ελάφρυνση του χρέους και τη μεταμνημονιακή επιτήρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Eurogroup του Ιουνίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.