ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Δεν θέλουμε νέο «κρυφό» πρόγραμμα, αλλά πλαίσιο συνέχισης μεταρρυθμίσεων

19:32 - 19 Απρ 2018 | Οικονομία
Μοσκοβισί: Δεν θέλουμε νέο «κρυφό» πρόγραμμα, αλλά πλαίσιο συνέχισης μεταρρυθμίσεων
Μιλώντας στο Peterson Institute στην Ουάσιγκτον ο Πιερ Μοσκοβισί απέρριψε το ενδεχόμενο μίας παράτασης του ελληνικού προγράμματος ή ενός νέου "κρυφού" προγράμματος, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Τόνισε, ωστόσο, πως η Ελλάδα χρειάζεται για την "επόμενη μέρα" ένα ισχυρό μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας, που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Ενόψει του Washington Group της Παρασκευής ο Πιερ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε τις θέσεις της Κομισιόν και ανέφερε πως καθώς βαδίζουμε στο τέλος του προγράμματος πρέπει να καθοριστούν τα τέσσερα επόμενα βήματα.

Ο ίδιος τα απαρίθμησε λέγοντας πως πρώτο βήμα είναι η ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης, την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν:

β) Η δημιουργία πλαισίου για συνέχιση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων

γ) Μία αξιόπιστη Αναπτυξιακή Στρατηγική

και δ) Δεσμεύσεις για Μείωση Χρέους

Σχετικα, με το πρώτο σκέλος, την ολοκλήρωση δηλαδή της τέταρτης αξιολόγησης εξέφρασε την ελπίδα ότι η αποστολή των κλιμακίων των θεσμών στις αρχές του επόμενου μήνα θα φτάσει σε τεχνική συμφωνία, η οποία μπορεί να εγκριθεί στο Eurogroup του Μαΐου.

Επόμενο βήμα είναι το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας που όπως είπε «δεν πρέπει να είναι ένα κεκαλυμμένο νέο πρόγραμμα. Κανείς δεν το θέλει αυτό. Σίγουρα δεν το θέλω αυτό». Θα πρέπει, όμως, να εξασφαλίζει τη συνέχιση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Για το αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης σημείωσε πως «χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη μελλοντική αναπτυξιακή στρατηγική που ο σχεδιασμός και η ιδιοκτησία της να είναι ελληνική» Σημείωσε επίσης ότι προτεραιότητες της Ελλάδας πρέπει να είναι η ανάπτυξη της οικονομίας, η δημιουργία επενδύσεων και η δημιουργία θέσεων εργασίας. 

Τέλος για το χρέος, ανέφερε: «Φυσικά, πρέπει επίσης να καταλήξουμε σε συμφωνία σχετικά με ένα ισχυρό σύνολο δεσμεύσεων για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.