ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέζει ο Σεντένο για SLA στις 24 Μαϊου-Τρέχει η κυβέρνηση

18:11 - 10 Μαϊ 2018 | Οικονομία
Πιέζει ο Σεντένο για SLA στις 24 Μαϊου-Τρέχει η κυβέρνηση
Υπό πίεση συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τεχνική συμφωνία σχετικά με την 4η αξιολόγηση έως τις 24 Μαϊου. Οι θεσμοί επιστρέφουν στην Ελλάδα στις 14 Μαϊου και τα προαπαιτούμενα που απομένουν είναι ακόμη πολλά και δημιουργούν μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση.

Το Μαξίμου έχει ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να κλείσουν άμεσα τις εκκρεμότητες αλλά τα 88 συνολικά προαπαιτούμενα μοιάζουν πολλά, ιδιαίτερα από τη στιγμή που, σύμφωνα με πληροφορίες, ουσιαστικά δεν έχουν κατοχυρωθεί ούτε τα 10 από αυτά.

Πάντως, ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών για τα αποτελέσματα της προηγούμενης συνεδρίασης του οργάνου, επαναλαμβάνει πως στόχος παραμένει η συμφωνία σε επίπεδο Staff Level Agreement έως το προσεχές Eurogroup στις 24 Μαίου.

Ο κ. Σεντένο υπενθυμίζει ακόμα ότι έγινε παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της χώρας από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και το ότι συζητήθηκε η μελλοντική παρακολούθηση του προγράμματος. «Το Eurogroup έλαβε υπόψη το λεγόμενο εργαλείο ΄ενισχυμένης εποπτείας΄ όπως προτάθηκε από την Κομισιόν». Σε ότι αφορά το χρέος γνωστοποιείται ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

«Στη βάση της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης το Eurogroup θα αποφασίσει τον Ιούνιο όλα τα στοιχεία που θα εξασφαλίσουν επιτυχημένη έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.