ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤτΕ:Οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών στο επίκεντρο της επίσκεψης Νουί

15:32 - 15 Μαϊ 2018 | Οικονομία
ΤτΕ:Οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών στο επίκεντρο της επίσκεψης Νουί
Η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων της Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism - SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ντανιέλ Νουί, κατά τη διήμερη επίσκεψή της στην Αθήνα και την Τράπεζα της Ελλάδος .

Η κυρία Νουί είχε συνάντηση με τον Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα, στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος και εκπροσώπους από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυρίας Νουί βρέθηκαν η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, υπό το πρίσμα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων του 2018, ιδιαιτέρως δε το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και η επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη του στόχου της μείωσής τους.

Η επικεφαλής του SSM συναντήθηκε επίσης με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος από τις αρμόδιες εποπτικές Διευθύνσεις, τα οποία ευχαρίστησε για το άριστο επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για όλα τα τρέχοντα θέματα της τραπεζικής εποπτείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.