ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έξαλλος Σπίρτζης με ΤΑΙΠΕΔ: Καθυστερήσεις και χαμηλά τιμήματα

13:40 - 16 Μαϊ 2018 | Οικονομία
Έξαλλος Σπίρτζης με ΤΑΙΠΕΔ: Καθυστερήσεις και χαμηλά τιμήματα
Έξαλλος με το ΤΑΙΠΕΔ εμφανίστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρηστος Σπιρτζης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών την Τετάρτη, με κεντρικό θέμα συζητήσης τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ξεκάθαρα πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν κάνει σωστά τη δουλειά του και ανέφερε χαρακτηριστικά πως αν τους διαγωνισμούς τους έκανε η ίδια η κυβέρνηση θα κινούνταν πιο γρήγορα και θα έπιανε καλύτερα τιμήματα.

Με αφορμή την Εγνατία Οδό αλλά και την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Ελευθέριος Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά ότι "αν είχαμε κάνει εμείς τους διαγωνισμούς θα είχαμε τελειώσει τώρα και θα είχαμε πετύχει τρεις φορές υψηλότερο τίμημα".«Πείτε μου ποιον διαγωνισμό έχει ολοκληρώσει το ΤΑΙΠΕΔ», τόνισε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, φανερά εκνευρισμένος.

«Αν τον διαγωνισμό τον είχε το υπουργείο θα είχανε τελειώσει. Ο μηχανισμός του ΤΑΙΠΕΔ έχει τεχνική ανεπάρκεια» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Με αυτά που κάνει το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα τελειώσουμε ποτέ» αν κάναμε εμείς διαγωνισμό για Ελ. Βενιζέλος και Εγνατεία θα είχαμε βγάλει τριπλό τίμημα. Γιατί δεν έχει τελειώσει το Ελ. Βενιζέλος που δεν έχει τίποτα κατασκευαστικό;

Είναι φανερό πως η εμπλοκή του διαγωνισμού της παραχώρησης της σύμβασης της Εγνατίας Οδού με το θέμα των αναλογικών διοδίων, έχει προκαλέσει ρήξη του υπουργείου με το ΤΑΙΠΕΔ.

Κατά τον υπουργό στη συνάντηση με τους θεσμούς έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το αναλογικό και δορυφορικό σύστημα των διοδίων σε όλες τις παραχωρήσεις, καθώς και για τον τρόπο καταγραφής των οχημάτων όταν θα μπαίνουν στην Ελλάδα. «Δώσαμε διευκρινίσεις για τα βαριά οχήματα, για την εισαγωγή αυτοκινήτων στο σύστημα και για αναγνώριση πινακίδας» είπε.

«Τέθηκαν τα σημεία που έχουν ήδη συζητηθεί και κάποια νέα. Τα διόδια προχωρούν κανονικά, δεν έχουμε πολλά εκκρεμή θέματα. Δώσαμε επίσης διευκρινίσεις για διόδια και πως θα κουμπώνει το σύστημα με το υπάρχον» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

«Όλα θα συνδέονται στο κεντρικό σύστημα με πρόθεση να συνδεθεί και με τις γειτονικές χώρες. Θα υπάρχουν οφέλη και για μεταφορές και για ασφάλεια της περιοχής. Επίσης θα υπάρχει αναγνώριση με κάμερες για όλα τα αυτοκίνητα» συμπλήρωσε ενώ τόνισε ότι προχωρά η διαγωνιστική διαδικασία για διόδια και Εγνατία.
Γιώργος Αλεξάκης-Σπύρος Πολυχρονόπουλος

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:48 - 16 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.