ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διπλό μήνυμα ΔΝΤ: Ο χρόνος τελειώνει-Δεν φεύγουμε από το τραπέζι

17:50 - 17 Μαϊ 2018 | Οικονομία
Διπλό μήνυμα ΔΝΤ: Ο χρόνος τελειώνει-Δεν φεύγουμε από το τραπέζι
Το... τελεσίγραφο του Πολ Τόμσεν αναφορικά με το ζήτημα του χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον, ο κ. Ράις είπε πως «αν φτάσουμε σε συμφωνία πολύ σύντομα και οι πολιτικές παραμένουν εντός τροχιάς μπορούμε να φέρουμε την πρόταση για ενεργοποίηση του προγράμματος στο Δ.Σ.».

Προειδοποίησε, όμως, πως «ο χρόνος τελειώνει».

Κατά τον εκπρόσωπο του Ταμείου πρέπει να βρεθεί γρήγορα η λύση γιατί το πρόγραμμα του ESM λήγει τον Αύγουστο. Ετσι υπάρχει πολύ περιορισμένο παράθυρο χρόνου για να μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα αυτό με χρηματοδότηση. «Μερικές φορές είναι απλώς θέμα logistics. Χρειάζεται χρόνος για να πάει η πρόταση στο Δ.Σ.».

Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την Σύνοδος του Eurogroup την προσεχή Πέμπτη ενώ αναφορικά με το «γαλλικό κλειδί» είπε ότι είναι «υποσχόμενη πρόταση» δεδομένου ότι συνδέει την ανάπτυξη με τα μέτρα για το χρέος.

Πάντως, ο κ. Ράις άφησε να εννοηθεί πως ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι, το ΔΝΤ θα συνεχίσει να ασχολείται με την Ελλάδα: «Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με την Ελλάδα στην παρακολούθηση μετά το πρόγραμμα, όπως γίνεται στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα.

Θύμισε μάλιστα την δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι το ΔΝΤ «δεν φεύγει ποτέ από το τραπέζι».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.