ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προαπαιτούμενα και χρέος στην ατζέντα του Eurogroup

13:45 - 22 Μαϊ 2018 | Οικονομία
Προαπαιτούμενα και χρέος στην ατζέντα του Eurogroup
Ο Μάριο Σεντένο δημοσιοποίησε την ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup, με την Ελλάδα να βρίσκεται φυσικά σε πρώτο πλάνο.

Όπως αναφέρεται, οι υπουργοί οικονομικών, στη συνεδρίαση της 24ης Μαϊου, θα λάβουν υπόψη την πρόοδο με την τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM στη βάση της ενημέρωσης από την αποστολή των Θεσμών στην Αθήνα. Παράλληλα θα συνεχιστεί η συζήτηση για την στρατηγική αναφορικά με το χρέος.

O Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι Θεσμοί θα παρουσιάσουν το SLA που ολοκληρώθηκε στις 19 Μαϊου. Σημειώνεται δε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να εφαρμόσει τα απαιτούμενα μέτρα πριν από την συνάντηση των ΥΠΟΙΚ στις 21 Ιουνίου. Ως γνωστόν, η Ελλάδα θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Όπως σημειώνει «στο προηγούμενο Eurogroup οι Θεσμοί ανακοίνωσαν την επιστροφή των ομάδων στην Αθήνα στις 14 Μαίου με στόχο να επιτευχθεί Staff Level Agreement προ της συνάντησης των υπουργών το Μάιο. Παράλληλα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για κάποια κρίσιμα στοιχεία για να στηριχθεί η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Το Eurogroup θα αποφασίσει τον Ιούνιο όλα τα στοιχεία για να εξασφαλίσει επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 22 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.