ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ζυμώσεις» κορυφής πριν το Eurogroup, για το ρόλο του ΔΝΤ

13:05 - 24 Μαϊ 2018 | Οικονομία
«Ζυμώσεις» κορυφής πριν το Eurogroup, για το ρόλο του ΔΝΤ
Το επονομαζόμενο "Washington Group" συνεδρίαζει πριν από το Eurogroup που ξεκινά στις 16.00, με βασικό στόχο να προδιοριστεί ο ρόλος του ΔΝΤ τους αμέσως επόμενους μήνες.

Ως γνωστόν, το Ταμείο έχει ζητήσει συμφωνία για το χρέος άμεσα, ώστε στις αρχές Ιουνίου να μπει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται τον Αύγουστο.

Το ΔΝΤ έχει επίσης ξεκαθαρίσει πως αν χαθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα, τότε θα μείνει ως παρατηρητής στο πρόγραμμα.

Οι υπουργοί οικονομικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας, μαζί με τους επικεφαλής της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, συζητούν λοιπόν τα παραπάνω.

Τα τελευταία 24ωρα υπάρχουν πληροφορίες ότι Γερμανία και ΔΝΤ έχουν σημειώσει πρόοδο στις συζητήσεις τους και δεν θεωρείται απίθανο να βρεθεί η "χρυσή τομή", που θα ανοίξει το δρόμο για ενεργή συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος, ωστόσο, οριστική συμφωνία, δύσκολα θα υπάρξει πριν από τις 21 Ιουνίου. Το ζήτημα είναι αν θα υπάρξει τέτοια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το χρέος που θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να μπει στο πρόγραμμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.