ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Eurogroup «έκοψε» κάθε ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των περικοπών των συντάξεων

07:27 - 25 Μαϊ 2018 | Οικονομία
Το Eurogroup «έκοψε» κάθε ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των περικοπών των συντάξεων
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε «προειδοποιήσει» τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση πως δεν είναι σοφή ιδέα να διατυπώνουν υποσχέσεις σχετικά με επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνηθέντων για τις μειώσεις των συντάξεων και επιβεβαιώθηκε μετά το Eurogroup της Πέμπτης.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup ο Πιερ Μοσκοβισί ρωτήθηκε για το αν υπάρχει η δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των περικοπών στις συντάξεις που είναι προγραμματισμένες για το 2019 και η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη.

«Η τεχνική συμφωνία είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι ελληνικές αρχές τηρούν τις δεσμεύσεις τους και ότι προφανώς τώρα υπάρχει η ανάγκη της εφαρμογής», τόνισε με ευγενικό μεν, αλλά και σαφή τρόπο.

Πρόσθεσε επίσης πως οι ελληνικές αρχές πρέπει πάντα να δείχνουν ότι αναλαμβάνουν το δικό τους μερίδιο στη δουλειά. Το ίδιο βέβαια είπε πως πρέπει να κάνουν και οι εταίροι για το χρέος.

 «Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται και να γίνονται σεβαστές, απ' όλους», υπογράμμισε.

Θυμίζουμε πως και στο πλαίσιο της συμφωνίας κυβέρνησης – θεσμών για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης έγινε σαφές πως όσα έχουν συμφωνηθεί, θα τηρηθούν. Τώρα, ότι ορισμένα μέλη της κυβέρνησης παίρνουν… πρωτοβουλίες και υπόσχονται επαναδιαπραγματεύσεις, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 08:21 - 25 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.