ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σολτς και Λεμέρ: Ορόσημο η 21η Ιουνίου-Τα σενάρια για ΔΝΤ

16:36 - 25 Μαϊ 2018 | Οικονομία
Σολτς και Λεμέρ: Ορόσημο η 21η Ιουνίου-Τα σενάρια για ΔΝΤ
Μία ημέρα μετά το Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, αναφέρθηκαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο ελληνικό ζήτημα, εκπέμποντας θετικά μηνύματα. Ζήτησαν φυσικά να συνεχιστεί η δουλειά που απαιτείται, ενώ τόνισαν πως ημερομηνία ορόσημο είναι αυτή της 21ης Ιουνίου.

«Οι εξελίξεις για την Ελλάδα σήμερα είναι καλές. Υπάρχουν βέβαια ακόμα κάποια επιπλέον βήματα που πρέπει να γίνουν», είπε ο κ. Σολτς και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ως την 21η Ιουνίου θα έχουν γίνει όλα τα «αναγκαία βήματα» για να ληφθούν οι «αναγκαίες αποφάσεις».

Όταν ρωτήθηκε για το ΔΝΤ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην υπάρξει χρηματοδότηση από μεριάς του. "Και αυτό το ενδεχόμενο βρίσκεται υπό συζήτηση, αλλά έχουμε αρκετό χρόνο να το επεξεργαστούμε μέχρι την 21η Ιουνίου", ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει λάβει σημαντικές αποφάσεις και πρόσθεσε πως οι εταίροι υπολογίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα τελευταία βήματα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης τον Ιούνιο.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί ο κατάλληλος συμβιβασμός μεταξύ όλων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για μία «καλή διευθέτηση του ελληνικού χρέους», η οποία θα είναι «σαφής, αξιόπιστη και κατανοητή στις αγορές».

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα θα είναι επιτυχής. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει πλήρη πρόσβαση στις αγορές. Όλοι οι θεσμοί είναι πλήρως δεσμευμένοι σε αυτόν το στόχο, καθώς και οι ελληνικές Αρχές» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.