ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «one way or another» της Λαγκάρντ αποκαλύπτει την αλήθεια

07:33 - 12 Ιουν 2018 | Οικονομία
Το «one way or another» της Λαγκάρντ αποκαλύπτει την αλήθεια
"Θα εμπλακούμε στην Ελλάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο", τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και ουσιαστικά επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το ΔΝΤ δεν έχει ιδιαίτερο... άγχος αναφορικά με το ρόλο του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες του reporter που γράφει εδώ και καιρό ότι οι διαπραγματεύσεις Γερμανίας - ΔΝΤ δεν είναι και τόσο... αγωνιώδεις, καθώς έχει κλειδώσει η συμμετοχή του Ταμείου στη μεταμνημονιακή εποχή.

Η Γερμανία έχει ξεκάθαρα όρια σχετικά με το τι δέχεται να προσφέρει αναφορικά με το ελληνικό χρέος και χρόνος για να συμμετέχει το ΔΝΤ με χρήματα στο ελληνικό πρόγραμμα δεν υπάρχει. Θα ήταν τουλάχιστον περίεργο, αν όχι αστείο να υπάρξει ενεργή συμμετοχή του Ταμείου, λίγες μόνο ημέρες πριν την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και δύο μήνες πριν από το τέλος του προγράμματος.

Το ΔΝΤ, όμως, θα παραμείνει στις ζωές μας και μετά την έξοδο από το πρόγραμμα και θα έχει λόγο στην επιτήρηση. Αυτό θα καταστεί σαφές και στη συμφωνία - πλαίσιο που αναμένεται να υπάρξει στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Αυτό προανήγγειλε και η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας από το Βερολίνο: "Το ΔΝΤ μπορεί ασφαλώς να εμπλακεί και να εμπλακεί με διάφορους τρόπους, με διάφορα εργαλεία. Θα κάνουμε χρήση όλων των εργαλείων, θα δούμε και όλες τις επιλογές, αλλά σε κάθε περίπτωση θα εμπλακούμε στην Ελλάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τότε θα υπάρξει μια ας πούμε «αποκάλυψη», η οποία θα γίνει πολύ πιο σαφής στις 21 Ιουνίου", ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ.

Κάπως έτσι φαίνεται να λήγει το σίριαλ σχετικά με το μέλλον του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, γεγονός που φυσικά θα πρέπει και να ψαλιδίζει τις ελπίδες της Ελλάδας για μία γενναία ελάφρυνση χρέους.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 23:29 - 11 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.