ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EWG: Χαστούκι για τις συντάξεις, ούζα για την έξοδο

14:30 - 13 Ιουν 2018 | Οικονομία
EWG: Χαστούκι για τις συντάξεις, ούζα για την έξοδο
Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα στέλνει ο επικεφαλής του EWG Χανς Φάιλμπριφ, κόβοντας τη... φόρα της κυβέρνησης αναφορικά με τις περικοπές στις συντάξεις και τις δηλώσεις υπουργών πως ενδεχομένως δεν θα εφαρμοστούν.

Η όποια παρέμβαση στα μέτρα για τις συντάξεις, ακόμη και μετά το τέλος του προγράμματος, θα πρέπει να αποφασιστεί μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς σημειώνει χαρακτηριστικά ο Χανς Φάιλμπριφ.

Πάντως, ο επικεφαλής του EWG είναι πεπεισμένος πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, θα υπάρξει συμφωνία για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Εκτίμησε πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις και το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί με ακρίβεια.

«Θα γιορτάσουμε με ούζο την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την προληπτική πιστωτική γραμμή είπε πως από τη στιγμή που δεν έχει ζητηθεί από την ελληνική πλευρά, δεν πρόκειται να δοθεί.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ είπε πως «θα ήταν καλή, χωρίς να είναι αναγκαία». Σε κάθε περίπτωση, «το Ταμείο θα αναμειγνύεται στην Ελλάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο» είπε. 

Ξεκάθαρος ήταν και στο θέμα της μεταπρογραμματικής εποχής της Ελλάδας λέγοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία αντιστροφή των μεταρρυθμίσεων, και έκανε ειδική αναφορά στο ότι έχουμε συμφωνήσει την ύπαρξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3.5% επί του ΑΕΠ ως το 2022.

Στο θέμα της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης ύψους που θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 12 δις. ευρώ, ο Χάνς Φάιλμπριφ τόνισε πως το Eurogroup θα αποφασίσει το πόσο που θα διατεθεί για τη δημιουργία ενός “μαξιλαριού ρευστότητας”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.