ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοστέλο: Τριμηνιαίοι έλεγχοι στην Ελλάδα για 2 ή 3 χρόνια

14:29 - 14 Ιουν 2018 | Οικονομία
Κοστέλο: Τριμηνιαίοι έλεγχοι στην Ελλάδα για 2 ή 3 χρόνια
Το καθεστώς της επιτροπείας της Ελλάδας μετά το τέλος του προγράμματος περιέγραψε στο συνέδριο του Economist στην Ελλάδα ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στους Θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο.

Όπως είπε, η μεταμνημονιακή θα είναι "ενισχυμένη" και θα ανανεώνεται κάθε έξι μήνες με απόφαση της Κομισιόν. Θα προβλέπει τριμηνιαίους έλεγχους και θα διαρκέσει δύο ή τρία έτη.

Σημείωσε βέβαια πως δεν θα υπάρχει πρόγραμμα, αλλά το πρώτο 12μηνο θα κριθεί η επιτυχία της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Κοστέλο τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι υπερήφανη για όσα πέτυχε αλλά θα πρέπει να συνεχίζει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

Αυστηρός ο εκπρόσωπος του ESM
Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ο Νικολα Τζιαμαριόλι εμφανίστηκε πιο αυστηρός και τόνισε ότι δεν του αρέσει να λέγεται η φράση ότι "μετά τον Αύγουστο γυρνάμε σελίδα", γιατί είναι κρίσιμο να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Επιμένει το ΔΝΤ για το χρέος

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του αναπληρωτή διευθυντής του Ευρωπαικού Τμήματος του ΔΝΤ,  Φιλιπ Γκέρσον, ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκε στο θέμα του χρέους λέγοντας πως "χρειάζεται εμπροσθοβαρής και ξεκαθαρη ελάφρυνση".

"Στον τομέα αυτό παραμένουν διαφορές" πρόσθεσε.
Σημείωσε ακόμα ότι παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει η Ελλάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις στον τομέα της ανταγωνιστικότητας και χαρακτήρισε αναγκαία την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια, τη δικαιοσύνη και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.