ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ: Στα 12δισ. ευρώ η τελευταία δόση και... μετά εποπτεία

11:50 - 15 Ιουν 2018 | Οικονομία
Ρέγκλινγκ: Στα 12δισ. ευρώ η τελευταία δόση και... μετά εποπτεία
Το γεγονός ότι η Ελλάδα θα μείνει υπό το βλέμμα των δανειστών της για πολλά χρόνια ξεκαθάρισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο επικεφαλής του ESM αποκάλυψε ακόμα πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η τελευταία δόση προς την Ελλάδα, με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα κυμαίνεται μεταξύ 10 και 12 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε επίσης ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, αλλά όπως είπε η επιτήρηση θα είναι αυστηρότερη από αυτή σε άλλες χώρες.

Οσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ο κος Ρέγκλινγκ είπε ότι έχει λάβει ισχυρές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για τη συνέχισή τους, οι οποίες έρχονται να απαντήσουν σε ορισμένες ανησυχίες από αγορές και εθνικά κοινοβούλια για ενδεχόμενη αναστροφή των μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα, ο κ. Ρέγκλινγκ επανέλαβε πως είναι φυσικό ο ESM ως δανειστής της Ελλάδας να την ελέγχει και μετά την έξοδο από το πρόγραμμα. Ακόμα και μέχρι το 2059, που με βάση τη συμφωνία λήγει ο δανεισμός!

Οι Ρέγκλινγκ και Τσακαλώτος έδωσαν επίσης εξηγήσεις για το Υπερταμείο, λέγοντας ότι οι πρόσφατες ρυθμίσεις αφορούν σε «εγγυήσεις» και όχι σε «ενέχυρο» ή «υποθήκη».

Για το χρέος, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ήταν φειδωλός στις εκτιμήσεις του για τα μέτρα ελάφρυνσης που θα συζητηθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Είπε πως περιμένει «ικανοποιητική λύση» και ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πάρει η Ελλάδα αυτό που της υποσχέθηκαν οι εταίροι για να γίνει βιώσιμο το χρέος». Όπως είπε, όμως, οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την ερχόμενη Πέμπτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:59 - 15 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.