ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Ελάφρυνση χρέους... οπωσδήποτε στο Eurogroup- Το πακέτο των μέτρων

14:21 - 18 Ιουν 2018 | Οικονομία
Μοσκοβισί: Ελάφρυνση χρέους... οπωσδήποτε στο Eurogroup- Το πακέτο των μέτρων
Η αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup της 21ης Ιουνίου έχει ξεκινήσει και φυσικά το μεγάλο ζήτημα είναι αν θα υπάρξουν επιτέλους αποφάσεις για μία ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ο Πιερ Μοσκοβισί, ενόψει της συνεδρίασης, δηλώνει πάντως πως κάτι τέτοιο είναι απολύτως απαραίτητο.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Public Snat κάλεσε το Eurogroup να λάβει «οπωσδήποτε» μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη.

«Οι υπουργοί Οικονομικών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει οπωσδήποτε την Πέμπτη να αποφασίσουν πακέτο σημαντικών μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Public Snat.

«Δεν πρόκειται για διαγραφή, αλλά το βάρος του χρέους πρέπει να ελαφρυνθεί», επέμεινε, υπογραμμίζοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας θα «είναι ένα πολύ σημαντικό πολιτικό και συμβολικό μέσο για την Ευρώπη».

Το πακέτο μέτρων

Στο μεταξύ το πρακτορείο Bloomberg έδωσε στη δημοσιότητα το πακέτο των μέτρων που μοιάζει να έχει συμφωνηθεί ανάμεσα σε Γερμανία και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζει επτά παρεμβάσεις, που θα δώσουν ανάσα στην Ελλάδα, αλλά και ένα ισχυρό σήμα στις αγορές, πως αξίζει να στηρίξουν την Ελλάδα στη μεταμνημονιακή εποχή. Το πακέτο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει Επέκταση ωριμάνσεων, επαναγορά χρέους, μηχανισμό προσαρμογής ανάπτυξης και άλλα πιο... τεχνοκρατικά μέτρα.

Δείτε αναλυτικά το πακέτο των μέτρων ελάφρυνσης χρέους που προωθείται από τους θεσμούς ΕΔΩ

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.