ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Στο Eurogroup αναμένεται το τελευταίο βήμα με την Ελλάδα

19:19 - 19 Ιουν 2018 | Οικονομία
Μέρκελ: Στο Eurogroup αναμένεται το τελευταίο βήμα με την Ελλάδα
Την αισιοδοξία της για την συνεδρίαση του Eurogroup της Πέμπτης εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δηλώνοντας πως «Ελπίζω πως θα καταφέρουμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα με την Ελλάδα».

Στη συνέχεια η Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε πως «τότε όλες οι χώρες του ευρώ θα βρίσκονται εκτός προγραμμάτων και θα είναι η σωστή στιγμή για να ληφθούν τα μέτρα θωράκισης της Ευρωζώνης».  Παράλληλα επισήμανε: «Πιστεύω ότι μπορούμε με τις προτάσεις μας να κάνουμε ένα καλό βήμα στην σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης που θα έχουμε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα».  

Η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ακόμη ότι μια οικονομική και νομισματική ένωση μπορεί να κρατηθεί μόνο αν οι οικονομικές πολιτικές πλησιάσουν μεταξύ τους και ανέφερε ενδεικτικά το παράδειγμα της συνεργασίας Γερμανίας και Γαλλίας προκειμένου να εναρμονιστεί το σύστημα φορολόγησης των επιχειρήσεων, αλλά και την πρόοδο που έχουν σημειώσει τα δύο υπουργεία Οικονομικών στο θέμα της τραπεζικής ένωσης. Τόνισε ωστόσο ότι για να καταστεί δυνατή η σύγκλιση κάποιες χώρες χρειάζονται επιπλέον βοήθεια και επισήμανε ότι «η σύγκλιση στην Ευρωζώνη δεν είναι ακόμη επαρκής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.