ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος:Δεν ξεχνάμε τις θυσίες του λαού-Ανάπτυξη για όλους και όλες

03:27 - 22 Ιουν 2018 | Οικονομία
Τσακαλώτος:Δεν ξεχνάμε τις θυσίες του λαού-Ανάπτυξη για όλους και όλες
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του Eurogroup έκανε λόγο για μία πάρα πολύ καλή συμφωνία που ικανοποιεί την Ελλάδα. Υπογράμμισε, όμως, πως η κυβέρνηση δεν ξεχνά τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και υποσχέθηκε ότι "η Ανάπτυξη θα είναι για όλους και όλες".

"Το Eurogroup τελείωσε με πάρα πολύ καλό τρόπο. Τα τέσσερα κομμάτια του παζλ έπρεπε να δέσουν σήμερα στις 21 Ιουνίου. Και τα τέσσερα έκλεισαν. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ολιστική στρατηγική, το πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης, που ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται για 4ο μνημόνιο και η συμφωνία για το χρέος", τόνισε αναλυτικότερα ο υπουργός.

Για το χρέος είπε: "Ολοι έκαναν λόγο για σημαντική στιγμή. Αυτό που πήραμε είναι άμεσα 10 χρόνια να πάνε πίσω πληρωμές επιτοκίων και δέκα χρόνια επέκταση των ωριμάνσεων των ομολόγων μας".

"Η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη με τη συμφωνία. Το χρέος είναι πια βιώσιμο. Μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα ξεχάσει ποτέ τι πέρασε ο ελληνικός λαός αυτά τα 8 χρόνια. Θα πρέπει πολύ γρήγορα αυτός ο λαός να δει αποτελέσματα", τόνισε και έκλεισε λέγοντας: "Δίνουμε υπόσχεση για το μέλλον οτι η Ανάπτυξη θα είναι για όλους και όλες".

"Ο ελληνικός λαός θα δει ότι η ατζέντα αλλάζει. Η κυβέρνηση έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να ασκήσει πολιτική", υπογράμμισε ακόμα ο υπουργός Οικονομικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.