ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεντένο: Τα ελληνικά ομόλογα έχουν καταστεί πιο ασφαλή

12:21 - 05 Ιουλ 2018 | Οικονομία
Σεντένο: Τα ελληνικά ομόλογα έχουν καταστεί πιο ασφαλή
Μιλώντας στο δίκτυο CNBC Ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σημείωσε πως οι αγορές έχουν ανταποκριθεί θετικά στη συμφωνία για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν καταστεί πιο ασφαλή για τους επενδυτές μετά από τη συμφωνία για το χρέος και θα συνεχίσουν σε αυτό το μονοπάτι.

Ερωτηθείς αν, μετά τη συμφωνία του Eurogroup, είναι λιγότερο ριψοκίνδυνο το 10ετές ελληνικό ομόλογο, απάντησε: «Είμαι σίγουρος ότι είναι και θα είναι ακόμη λιγότερο (σ.σ. ριψοκίνδυνο) μετά τις 20 Αυγούστου».

Ο κ. Σεντένο εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος πως η Αθήνα θα επιτύχει τους στόχους για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060. Υπενθύμισε, δε, πως η Ελλάδα έχει επιτύχει δύο συνεχόμενα χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 4%, κάτι που όπως είπε, σημαίνει ότι τώρα στοχεύουμε σε ένα χαμηλότερο ποσοστό (3,5%).

«Αν με ρωτάτε εάν είναι απαιτητικό, ναι είναι, αν είναι δύσκολο, σίγουρα είναι» πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος να υπάρξει ανθεκτικότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.