ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg:Ο Τσίπρας πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο να ανακτήσει την εμπιστοσύνη

10:16 - 13 Ιουλ 2018 | Οικονομία
Bloomberg:Ο Τσίπρας πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο να ανακτήσει την εμπιστοσύνη
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δρόμο να κάνει μέχρι να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, με αφορμή την απόφαση της Γερμανίας να βάλει στον «πάγο» στην εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ, κατόπιν της ανακοίνωσης του Έλληνα πρωθυπουργού για αναστολή του μέτρου αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά μέχρι το τέλος του 2018.

Τo Bloomberg επικαλείται εσωτερικό έγγραφο στο οποίο η Γερμανία επέμενε να βρεθούν από αλλού, ακόμα και από τις στρατιωτικές δαπάνες, τα 28 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα είναι το κόστος από την αναστολή του συγκεκριμένου μέτρου.

Σύμφωνα με το Bloomberg «η υλοποίηση των δεσμεύσεων προκειμένου να αποκατασταθεί η οικονομική κυριαρχία μπορεί να εξελιχθεί σε πρόκληση καθώς μια πιθανή διαμάχη με τους δανειστές θα μπορούσε να περιπλέξει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων».

Το Bloomberg σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα θα υπαχθεί σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας όταν λήξει το πρόγραμμα, οι τράπεζές δεν θα επωφεληθούν από το φθηνό δανεισμό της ΕΚΤ. Ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβολίου της ΕΚΤ, ξεκαθάρισε χθες ότι το waiver, που επιτρέπει τη χρήση των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρων, θα λήξει, όταν εκπνεύσει το πρόγραμμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.