ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Αναγκαία τα υψηλά πλεονάσματα-Δεν υπήρξε ανταλλαγή ΦΠΑ με πρόσφυγες

14:59 - 20 Ιουλ 2018 | Οικονομία
Μέρκελ: Αναγκαία τα υψηλά πλεονάσματα-Δεν υπήρξε ανταλλαγή ΦΠΑ με πρόσφυγες
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή η Άνγκελα Μέρκελ διέψευσε κατηγορηματικά πως υπήρξε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για "ανταλλαγή" της μη μείωσης του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά, με τη συμφωνία για την επαναπροώθηση προσφύγων.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ρωτήθηκε σχετικά και διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί τονίζοντας: «Δεν συνδέουμε τα δύο. Αυτό δεν θα ήταν καλό για κανέναν από τους δύο μας», είπε, ενώ άφησε να εννοηθεί πως δεν γνώριζε καν πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός επρόκειτο να ανακοινώσει τη μείωση του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο από την κρίση.

Η κα. Μέρκελ ρωτήθηκε επίσης γιατί υπάρχει αυτή η δυσπιστία έναντι της Ελλάδας η οποία εκφράζεται με τα υψηλά πλεονάσματα που ζητούνται για τα επόμενα χρόνια. Η Καγκελάριος υποστήριξε πως εάν η Ελλάδα δεν έχει πλεονάσματα θα είναι αδύνατο να μειώσει το επίπεδο του χρέους της κάτι το οποίο είναι και το ζητούμενο «λάβαμε μέτρα για να διασφαλιστεί η μείωση του χρέους «και υπό αυτή την έννοια εκτίμησε πως «πρόκειται για έναν καλό συμβιβασμό».  

Σημείωσε δε πως το «πρόγραμμα της Ελλάδας ολοκληρώνεται αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Ελλάδα δεν έχει περάσει από ένα σημαντικό πρόγραμμα. Είπεεπίσης πως μίλησε με τον κ. Τσίπρα και όντως τον Αύγουστο η ημερομηνία λήξης του προγράμματος είναι μία σημαντική ημερομηνία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τελειώνουν όλα εδώ, «πρέπει να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο» και κατέληξε «είναι απόδειξη εμπιστοσύνης ότι στην Ελλάδα δίνονται πολλές ακόμη δεκαετίες για να ορθοποδήσει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.