ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

29-31 Aυγούστου τα εξαμηνιαία αποτελέσματα των συστημικών τραπεζών

12:28 - 31 Ιουλ 2018 | Οικονομία
29-31 Aυγούστου τα εξαμηνιαία αποτελέσματα των συστημικών τραπεζών
Ενα δεκαήμερο μετά τη λήξη του μνημονίου οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα α' εξαμήνου 2018. Το ζητούμενο είναι να αποτυπωθεί σε τι ποσοστό μειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια αφού η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι ρυθμοί παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλοί.

Πρεμιέρα για τα αποτελέσματα α' εξαμήνου 2018 θα κάνει η τράπεζα Πειραιώς για να ακολουθήσουν τη Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 οι εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις της Alpha Bank και της Eurobank ενώ τη Παρασκευή 31 Αυγούστου θα ανακοινώσει αποτελέσματα η Εθνική τράπεζα.

Είναι δεδομένο ότι οι εκπρόσωποι των τραπεζών που θα βρεθούν στο Λονδίνο το διήμεριο 19 και 20 Σεπτεμβρίου στη διάρκεια του road show που διοργανώνει η ΕΧΑΕ θα έχουν τη δυνατότητα να εξηγήσουν στους ξένους επενδυτές πως θα κυλήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Το βασικό επιχείρημα των τραπεζών για την περαιτέρω ανάπτυξή τους είναι το γεγονός της αποεπένδυσης στα βαλκάνια με τη πώληση των μη τραπεζικών δραστηριοτήτων αλλά και η πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ξένα funds.

 

Ανέστης Ντόκας 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.