ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μοσκοβισί επιμένει να ανοίγει «παράθυρα» μη περικοπής των συντάξεων

14:25 - 20 Αυγ 2018 | Οικονομία
Ο Μοσκοβισί επιμένει να ανοίγει «παράθυρα» μη περικοπής των συντάξεων
Ο Πιερ Μοσκοβισί, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, με αφορμή το τέλος του ελληνικού προγράμματος και δεν παρέλειψε να αφήσει για ακόμη μία φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο μη περικοπής των συντάξεων, που είναι συμφωνημένο να γίνει τον Ιανουάριο του 2019.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ρωτήθηκε σχετικά και ενώ αρχικά θέλησε να αποφύγει την ερώτηση με το κλασικό "no comment", τελικά δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και μίας τέτοιας εξέλιξης.

Ο κ. Μοσκοβισί, αν και μετρημένος στα λόγια του είπε πως οριστική απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα θα ληφθεί στο μέσα του Οκτωβρίου, όταν και θα καθοριστεί ο προϋπολογισμός από την ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Κομισιόν.

«Οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί πρέπει να γίνουν σεβαστές», είπε αρχικά ο κ. Μοσκοβισί, αλλά αμέσως μετά συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα είναι μια «κανονική» χώρα και στις 16 Οκτωβρίου θα εξετάσουμε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για να δούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Σημειώνεται πως, όπως ανακοίνωσε ο κοινοτικός επίτροπος, η πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή από την Κομισιόν στην Αθήνα θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.