ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός ατζέντας η Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup

09:11 - 07 Σεπ 2018 | Οικονομία
Εκτός ατζέντας η Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup
Εκτός ατζέντας του άτυπου Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βιέννη, βρίσκεται το θέμα της Ελλάδας. Βασικός θεματικός άξονας της σημερινής συνεδρίασης θα αποτελέσουν οι οικονομικές προοπτικές και προκλήσεις της ευρωζώνης.

Το Eurogroup θα συνεδριάσει σε δύο συνθέσεις. Αρχικά θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση των υπουργών της ευρωζώνης και στη συνέχεια θα συνεδριάσουν οι υπουργοί 27 κρατών μελών της ΕΕ.

Στην πρώτη σύνθεση θα γίνει ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ενώ στη δεύτερη σύνθεση, τη διευρυμένη, οι 27 υπουργοί Οικονομικών θα εξετάσουν ζητήματα σχετικά με την εμβάθυνση της ΟΝΕ.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το ζήτημα του κοινού δημοσιονομικού μηχανισμού ασφάλειας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που επισημαίνονται στην επιστολή του Προέδρου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου. Ακόμη, θα συζητήσουν ζητήματα σχετικά με τον κοινό δημοσιονομικό μηχανισμό ασφάλειας του Ενιαίου Ταμείου Εξυγίανσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.