ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος για συντάξεις: Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα πείσουν τους θεσμούς

13:36 - 12 Σεπ 2018 | Οικονομία
Τζανακόπουλος για συντάξεις: Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα πείσουν τους θεσμούς
"Δεν υπάρχει κανένας δημοσιονομικός λόγος για περικοπή των συντάξεων", τόνισε σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επαναλαμβάνοντας πως για το λόγο αυτό η κυβέρνηση εκτιμά πως θα πείσει τους δανειστές να μην εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm 97,8», ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι πλέον οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών οι οποίες αναγράφονται σ' ένα κείμενο που κατατίθεται στο Eurogroup.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως «κατά τη σημερινή συνάντηση οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα περιγράψουν και θα εξηγήσουν στους θεσμούς ότι δεν υπάρχει κανένας δημοσιονομικός λόγος για την εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019. Από κει και πέρα, το ζήτημα θα μεταφερθεί στα ανώτερα ευρωπαϊκά κλιμάκια».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε την εκτίμησή του ότι αυτή θα περάσει από τη Βουλή, καθώς, όπως είπε, θα υπάρξει ασφαλής πλειοψηφία.

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε εκ νέου στη Ν.Δ. για τα περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση όσων εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό, με στόχο την αποτύπωση των θετικών στοιχείων στην καθημερινότητα των πολιτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.