ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μίχαλος: Τώρα είναι η ώρα να εφαρμόσουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις

17:57 - 16 Σεπ 2018 | Οικονομία
Μίχαλος: Τώρα είναι η ώρα να εφαρμόσουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις
«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, το μόνο ζήτημα που προκύπτει είναι ο χρόνος υλοποίησης των μέτρων» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento τονίζει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος θα περίμενε να έλθει συντομότερα η μείωση των φορολογικών συντελεστών από 29% σε 25% και όχι σε βάθος τετραετίας. Θεωρεί ότι επίσης κινείται στην σωστή κατεύθυνση η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και υπογραμμίζει ότι «το σημαντικότερο όλων, είναι η ανάγκη ενός σταθερού φορολογικού και ασφαλιστικού περιβάλλοντος».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ χαρακτηρίζει «τεράστιο λάθος» την επίδοση του πολιτικού συστήματος της χώρας σε πλειοδοσία παροχών, οξύτητας και σκανδαλολογίας, υπεραμύνεται ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων καθώς και της συναίνεσης και της συνεργασίας και προσθέτει ότι «σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακούσουμε τις ανακοινώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια να τις κρίνουμε».

Αναφέρει ότι προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά και για να βελτιωθεί αισθητά η κατάσταση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πρέπει η Ελλάδα «να επιτυγχάνει ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 3% για τα επόμενα χρόνια» και επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία, προσθέτει ότι βάσει αυτών καθίσταται αναγκαία «η προσέλκυση νέων κεφαλαίων από την Ελλάδα και κυρίως από το εξωτερικό».

Ο κ. Μίχαλος τονίζει ότι για να επιτύχει αυτή η προσπάθεια, πρέπει να αντιμετωπιστούν «η δέσμευση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, οι αρνητικές συνθήκες χρηματοδότησης των επενδυτικών αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, η μείωση της παραγωγικότητας εργασίας» και κυρίως «το σημαντικότερο εμπόδιο στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας, η υστέρηση σε ανταγωνιστικότητα».

«Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις είναι ακόμη μπροστά μας. Τώρα είναι η ώρα να τις εφαρμόσουμε στη βάση ενός εθνικού σχεδίου για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη και να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης ημέρας» καταλήγει στην συνέντευξή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.