ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αξιωματούχος ΕΕ: Στο Eurogroup Δεκεμβρίου οριστική απόφαση για τις συντάξεις

16:22 - 24 Σεπ 2018 | Οικονομία
Αξιωματούχος ΕΕ: Στο Eurogroup Δεκεμβρίου οριστική απόφαση για τις συντάξεις
Το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων σχετικά με την εφαρμογή ή όχι των συμφωνημένων περικοπών στις συντάξεις έδωσε τη Δευτέρα Ευρωπαίος αξιωματούχος, σε ενημέρωση που έκανε ενόψει του Εurogroup της 1ης Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

Όπως ξεκαθάρισε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση για το θέμα των συντάξεων, ωστόσο, στο περιθώριο θα συνεχίζονται οι σχετικές διαβουλεύσεις, ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των θεσμών.

Οι συζητήσεις για τις συντάξεις, όπως είπε ο ίδιος αξιωματούχος αναμένεται να μπουν σε πιο εντατικούς ρυθμούς, όταν η ελληνική κυβέρνηση στείλει στην Κομισιόν το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019, κάτι που αναμένεται να γίνει πριν από τις 15 Οκτωβρίου.

Εκεί, θα φαίνονται οι εκτιμήσεις και οι στόχοι της ελληνικής πλευράς, που θα πρέπει να συζητηθούν με τους ανθρώπους της Κομισιόν, ώστε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός.

Η Επιτροπή θα γνωμοδοτήσει για τον προϋπολογισμό και το ελληνικό αίτημα για μη περικοπή των συντάξεων, ενώ τη «σκυτάλη» θα πάρουν στη συνέχεια οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης και το Εurogroup. Ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε πως με δεδομένο ότι το αμέσως επόμενο Εurogroup είναι στις 5 Νοεμβρίου, λογικά δεν θα υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για οριστικές αποφάσεις. Έτσι, εκτιμά πως το πιθανότερο σενάριο είναι πως η οριστική απόφαση για το τι θα γίνει με τις συντάξεις θα ληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.