ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνδυνος αύξησης των τελών κυκλοφορίας του 2021

12:15 - 17 Σεπ 2019 | Οικονομία
Κίνδυνος αύξησης των τελών κυκλοφορίας του 2021
Την προειδοποίηση για σύνδεση των τελών κυκλοφορίας με τους ρύπους σε μελλοντική βάση έστειλε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή οδηγία, διαφορετικά βαδίζουμε σε αύξηση των τελών το 2021.

Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι «για το 2020 οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πληρώσουν τα ίδια τέλη κυκλοφορίας», ωστόσο, σημείωσε ότι «πρέπει να αλλάξουν αρκετά στη χώρα λόγω του γερασμένου στόλου ΙΧ που υπάρχει στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει η ευρωπαϊκή οδηγία για σύνδεσή των τελών με τους ρύπους».

«Έχουμε από τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων», δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη «στήριξη εισαγωγής καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση», πρόσθεσε, «έκανε απαγορευτική την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκίνητων, λόγω του ότι ερχόντουσαν ανεξέλεγκτα πολλά αυτοκίνητα από μεγάλες εταιρείες leasing. Αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, εκ των πραγμάτων θα αυξηθούν τα τέλη του 2021».

Για τα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι «θα ήταν ανώριμο να πω ότι θα μειώναμε το εισιτήριο» και συμπλήρωσε ότι «η κατάσταση στα Μέσα είναι τραγική» ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «το εισιτήριο δε θα αυξηθεί».

Τ«ο μεγαλύτερο πρόβλημα, δεν είναι άλλο από την παράνομη διέλευση και πρέπει αλλάξει αυτή η κουλτούρα. Έχουμε ήδη αυξήσει τους ελέγχους», είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:24 - 17 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.