ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Επιβεβαιώνεται η απόφαση εξόδου της Ελλάδας στις αγορές για 2 δισ. ευρώ

11:11 - 02 Απρ 2014 | Οικονομία
Bloomberg: Επιβεβαιώνεται η απόφαση εξόδου της Ελλάδας στις αγορές για 2 δισ. ευρώ
Εχει ήδη αποφασιστεί η έξοδος στις αγορές για την άντληση 2 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι στο Bloomberg - Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η ημερομηνία έκδοσης

Η ελληνική κυβέρνηση, πλησιάζοντας στο τέλος του δεύτερου πακέτου διάσωσης, σχεδιάζει μια επιστροφή στις αγορές με την πώληση ομολόγων αξίας 2 δισ. ευρώ, όπως δήλωσαν τρεις αξιωματούχοι στο Bloomberg.


Η απόφαση έχει ήδη παρθεί για τα 2 δισ. ευρώ και μόνο το θέμα του χρονοδιαγράμματος παραμένει να επιλυθεί, είπε Έλληνας αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας. Ενας άλλος αξιωματούχος είπε ότι αυτό δεν αποκλείει τη δυνατότητα περαιτέρω εκδόσεων αργότερα μέσα στο έτος.

 

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε χθες ότι η χρηματοδότηση από την αγορά θα συμπληρώσει τις υπόλοιπες προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα να σχεδιάσει το πρόγραμμα χρηματοδότησης 12 μηνών.

 

«Μια μικρή έκδοση ομολόγων, τριών ή πέντε ετών, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα βοηθήσει στις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας», τόνισε ο Στουρνάρας στους δημοσιογράφους χθες.

Η χρονική στιγμή της έκδοσης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς και σίγουρα θα έρθει αφού η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την αποδέσμευση των 6,3 δισ. ευρώ της δόσης, την οποία οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, ενέκριναν χθες.

 

Αξιωματούχος από την πλευρά των πιστωτών της Ελλάδας επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι η πώληση ομολόγων ύψους 2 δισ. ευρώ αποτελεί μέρος των σχεδίων που συζητούνται για την κάλυψη των αναγκών χρηματοδότησης της Ελλάδας.

 

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων θα είναι ένα «εξαιρετικά σημαντικό βήμα», δήλωσε ο Μπράιαν Χέις, ο Ιρλανδός υφυπουργός Οικονομικών. «Υπάρχει αυξανόμενη εμπιστοσύνη ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί σύντομα να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων», τόνισε.

 

Ο Γιώργος Λινάτσας, διευθύνων σύμβουλος της Axia Ventures δήλωσε χθες ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιστρέψει στην αγορά ομολόγων σε 30 έως 40 ημέρες.

 

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Wall Street Journal ανέφερε χθες ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει ομόλογο με διάρκεια από τρία έως πέντε έτη, μέχρι τον Ιούνιο για την άντληση περίπου 4 έως 5 δισ. ευρώ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:51 - 02 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.