ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκθετος για ακόμη μία φορά ο κ. Δ. Αβραμόπουλος...

10:04 - 10 Σεπ 2009 | Πολιτική
Έκθετος μένει για ακόμη μια φορά ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος, καθώς οι προμηθευτές υγειονομικού υλικού σταμάτησαν από σήμερα τις προμήθειες εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού στα δημόσια νοσοκομεία που εμφανίζουν πολύμηνες ανεξόφλητες οφειλές. Σημειώνεται ότι πριν λίγο καιρό ο υπουργός Υγείαςείχε δηλώσει ότι το θέμα έχει τακτοποιηθεί, κάτι που προφανώς δεν ισχύει.


Σύμφωνα με το Σύλλογο Προμηθευτών, η πρόταση να καλύψει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μέρος των χρεών, τα οποία αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ, δεν καρποφόρησε, καθώς το ΤΤ ζήτησε από τους προμηθευτές να εκχωρήσουν τα απλήρωτα τιμολόγια των νοσοκομείων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και αυτό να συνάψει ομολογιακό δάνειο με τις εταιρείες. Το δάνειο θα είχε επιτόκιο 5,6% το οποίο θα επιβάρυνε αποκλειστικά τον προμηθευτή. Η ρύθμιση, θα αφορούσε το 35% του συνόλου των οφειλών. Ο σύλλογος αρνήθηκε τη ρύθμιση αυτή, καθώς τη θεώρησε επιζήμια για τις εταιρίες που τον αποτελούν.


Με επιστολή που έστειλε την Τετάρτη προς τον υπουργό Υγείας, τους διοικητές των νοσοκομείων και των ΥΠΕ, η διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) αναφέρει τα εξής:

‘Οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού, ευρισκόμενοι προ του φάσματος της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας και της γενικής ολοκληρωτικής εξαθλίωσης, σας ενημερώνουν εκ νέου ότι από της 10ης Σεπτεμβρίου 2009, παύουν να προμηθεύουν όλα εκείνα τα νοσοκομεία της χώρας που, για το έτος 2009, έχουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τους 6 τελευταίους μήνες, εξελικτικά.

Την απόφαση αυτή τα μέλη του ΠΑΣΥΠΟΥ επαναβεβαίωσαν ομόφωνα κατά την Γενική τους Συνέλευση της 8ης Σεπτεμβρίου 2009. Σε εφαρμογή των ανωτέρω, από την Πέμπτη, 10η Σεπτεμβρίου 2009, διακόπτουμε την προμήθεια ορθοπεδικού υλικού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, εκτός από εκείνα που έχουν εξοφλήσει τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις τους , προς όλα τα μέλη του ΠΑΣΥΠΟΥ, για το 2009, δηλαδή οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις τους δεν υπερβαίνουν τους 6 τελευταίους μήνες, εξελικτικά.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, τα νοσοκομεία που εξαιρούνται από την διακοπή προμήθειας ορθοπαιδικού υλικού για τον μήνα Σεπτέμβριο, είναι τα Γενικά Νοσοκομεία Καστοριάς, Κω, Λάρισας ‘Κουτλιμπάνειο’, Κρατικό Θεραπευτήριο – Κέντρο Υγείας Λέρου, ‘Παπαγεωργίου’, Θεσσαλονίκης ‘Γ.Παπανικολάου’.

Καλούνται οι διοικήσεις των υπολοίπων νοσοκομείων να προβούν άμεσα στην εξόφληση των πρό εξαμήνου υποχρεώσεών τους, του έτους 2009, προς όλους τους προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού, προκειμένου να αρθεί η διακοπή προμήθειας για τα νοσοκομεία τους, (σύμφωνα, άλλωστε, και με τις αυστηρότατες σχετικές εντολές του υπουργείου Υγείας) και να επικαιροποιούν κάθε μήνα τις εξοφλήσεις τους για το ορθοπαιδικό υλικό, διότι άλλως θα διακόπτεται εκ νέου η προμήθεια’.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.