ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγωγή Γείτονα κατά Χριστοφοράκου για τις 'μίζες' της Siemens

11:36 - 23 Σεπ 2009 | Πολιτική
Αγωγή κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου κατέθεσε την Τρίτη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Βήμα". Ο κ. Γεότονας ο οποίος ήταν υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του κόμματος, κατηγορήθηκε από τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens ότι είχε λάβει χρήματα από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρίας.

Ο κ. Γείτονας διεκδικεί το ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για την προσβολή της τιμής και της υπόληψής του, ενώ παράλληλα ζητεί, αν η αγωγή γίνει δεκτή και ο Μιχ. Χριστοφοράκος δεν εκτελέσει την απόφαση, να υποχρεωθεί στην καταβολή 5.900 ευρώ για κάθε ημέρα που παραλείπει να συμμορφωθεί.  Η αγωγή κατετέθη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και θα εκδικαστεί στις 9 Ιουνίου 2011.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με την αγωγή ο κ. Γείτονας ζητεί και μια δημόσια δήλωση από τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens στην οποία «να αναφέρει ρητά ότι όσα λεπτομερώς εκτίθενται στο ιστορικό της αγωγής και τον αφορούν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Στην αγωγή παρατίθενται εκτενή αποσπάσματα από τις καταθέσεις του Μιχ. Χριστοφοράκου στη γερμανική Δικαιοσύνη και κυρίως οι αναφορές του στη χρηματοδότηση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων μέσω του κ. Γείτονα και του Γιάννη Βαρθολομαίου.

Ο κ. Γείτονας επισημαίνει ότι όσα αφορούσαν το πρόσωπό του ήταν παντελώς ψευδή και εξυπηρετούσαν άλλες σκοπιμότητες τις οποίες γνωρίζει ο ίδιος ο εναγόμενος και ότι εκείνος προσέφυγε αμέσως στις αρμόδιες δικαστικές αρχές ζητώντας να του δοθούν τα επίσημα αντίγραφα ώστε να προστατεύσει την τιμή του.

Ακόμη, όπως αναφέρει στην αγωγή του, οι ισχυρισμοί ότι τηλεφωνούσε στη Siemens για να ζητήσει χρήματα για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ή ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Βουλή επειδή ανησυχούσε για την παράδοση του συστήματος C4Ι και έλαβε στρογγυλεμένες απαντήσεις για τη χορηγία που πρόσφερε, είναι κακόβουλες και ψευδείς και τον θίγουν ανεπανόρθωτα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.