ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Εντοπισμός γιάφκας με εκρηκτικά στο Χαλάνδρι

01:02 - 24 Σεπ 2009 | Πολιτική
Έφοδο σε γιάφκα στο Χαλάνδρι πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων μία γυναίκα τα οποία προσήχθησαν και εξετάζονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αναλυτικά, συνελήφθησαν ο ενοικιαστής, 21 ετών, ο γιος της ιδιοκτήτριας, 20 ετών και μια φίλη του, επίσης 20 ετών, ενώ από το Γαλάτσι προσήχθησαν άλλα δύο άτομα, το ένα από τα οποία επίσης συνελήφθη, ενώ το άλλο αφέθηκε ελεύθερο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του MEGA, οι συλληφθέντες δεν είναι καθόλου συνεργάσιμοι με τις αστυνομικές αρχές, καθώς αρνούνται ακόμη και να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται οι έρευνες.

Στη μονοκατοικία που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρέθηκαν εκρηκτικά, έντυπα και υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές ενέργειες. Τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στην γιάφκα που βρίσκεται επί της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι,βρίσκονται ήδη στην Εγκληματολογική Υπηρεσία προς εξέταση, ενώ εκτιμάται ότι σχετίζονται με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σημειώνεται ότι σε άλλο σπίτι στο Γαλάζι εντοπίστηκε ακόμη ένα πιστόλι τύπου μπρελόκ, 3.800 ευρώ καλά κρυμμένα, εργαλεία, εξαρτήματα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

H εντολή για την κατ' οίκον έρευνα δόθηκε μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην πολυκατοικία όπου βρίσκεται το σπίτι του Γ.Αρσένη και της Λ.Κατσέλη, στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η μέθοδος της επίθεσης παρέπεμπε στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». «Ταυτοποιήθηκε η μορφολογική ομοιότητα και η κοινή προέλευση με τον μηχανισμό που εξερράγη στο διαμέρισμα της Λ. Κατσέλη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΓΑΔΑ Παναγιώτης Στάθης.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης συνεχάρη την Αστυνομία τόσο για την προαναφερθείσα υπόθεση όσο και για την εξιχνίαση της απαγωγής και της δολοφονίας του επιχειρηματία Κυπριώτη στην Κρήτη. «Προφανώς πρόκειται για μια πολύ μεγάλη υπόθεση η οποία ερευνάται από την Αστυνομία, έχει βάθος θα συνεχιστεί η έρευνα» σημείωσε.

Από τον πετροπόλεμο στα γκαζάκια και μετά στις βόμβες

Η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε αναλάβει  την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη στις 3 Σεπτεμβρίου,  Επίσης, η οργάνωση χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βόμβα στην οικία του τέως υφυπουργού Εσωτερικών Π.Χηνοφώτη στις 11 Ιουλίου, ενώ έως τότε πραγματοποιούσε εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια.

Τότε η οργάνωση εκτόξευσε απειλές εναντίον του νέου διοικητή της ΕΥΠ Δ.Παπαγγελόπουλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θυμόμαστε ακόμα που μένετε και αν επιμένετε να μας ψάχνετε ίσως ξαναπεράσουμε από τα μέρη σας».

H οργάνωση δεν ήταν άγνωστη στις αρχές, αφού από καιρό τοποθετούσε γκαζάκια σε υπό ανέγερση Αστυνομικά Τμήματα και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

Ωστόσο εντονο προβληματισμό είχε προκαλέσει στις Αρχές το γεγονός ότι η οργάνωση από τις πρόσφατες επιθέσεις, έδειχνε να έχει αναβαθμιστεί πραγματοποιώντας επιθέσεις που απαιτούν διαφορετική επιχειρησιακή λογική και υποδομή -από εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια σε «χτύπημα» με βόμβα.

Η μετεξέλιξη τους αυτή καθώς και το γεγονός-πάντα κατά την αστυνομία- ότι χρησιμοποίησαν πανομοιότυπα υλικά με αυτά της τρομοκρατικής οργάνωσης, Ένοπλη Επαναστατική Δράση, ενίσχυσε την θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων, μεταξύ εμπρηστών και τρομοκρατών.

Πάντως από παλαιότερη  προκήρυξή τους, τον Φεβρουάριο, τα μέλη της οργάνωσης έκαναν λόγο για μια γενικευμένη δράση ώστε να αποσταθεροποιηθεί «η εσωτερική νωθρότητα και να ωθήσουμε προς τις παράνομες επαναστατικές ενέργειες όλα τα ριζοσπαστικά ρεύματα», οπότε η μεταστροφή τους από απλή αντιεξουσιαστική ομάδα εμπρηστών σε ομάδα με ροπή προς την ένοπλη βία ήταν αναμενόμενη.

Εκτός από την Αθήνα, η οργάνωση ευτή έχει να επιδείξει πλούσια δράση και στην Θεσσαλονίκη, όπου μάλιστα στις 22 Ιουλίου 2009 τοτοποθέτησαν πιο εξελιγμένο ωρολογιακό μηχανισμό στην είσοδο του προξενείου της Χιλής, ενώ εκεί έχουν κάνει την πιο θεαματική ομαδική επίθεση τους οταν ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε με γκαζάκια και μολότοφ στο ΑΤ της Πλατείας Δημοκρατίας, καταστρέφοντας το φυλάκιο του αστυνομικού φρουρού, δύο περιπολικά, πέντε υπηρεσιακές μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ., και 14 δίκυκλα που ήταν κατασχεμένα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.