ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένει να κοντράρεται ο κ. Ζαγορίτης

14:54 - 30 Σεπ 2009 | Πολιτική
Σε νέες διευκρινίσεις σχετικά με την... ατυχή δήλωσή ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ θα πρέπει να παραμείνουν στην παράταξη αλλά να καταψηφίσουν πρόσωπα που τους ενόχλησαν, προχώρησε ο γραμματέας της ΝΔ ο Λ.Ζαγορίτης την Τετάρτη. Υπερασπιζόμενος τα όσα είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 τόνισε: 'Έχω την αίσθηση ότι είπα το αυτονόητο. Είναι κοινός τόπος. Πρώτα η παράταξη και μετά τα πρόσωπα'. 'Τα πρόσωπα χαίρουν της εμπιστοσύνης της παράταξης, απάντηση ο κ. Κουμουτσάκος, αφήνωντας κατ' ουσίαν έκθετο το Γραμματέα της ΝΔ και απορρίπτωντας το σκεπτικό του ''πρώτα το κόμμα κι ύστερα τα πρόσωπα".

Ο κ. Ζαγορίτης πρόσθεσε: «Αν εγώ κάνω κάτι, το οποίο δεν είναι σωστό και ενοχλήσει κάποιον, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ψηφιστεί η ΝΔ και ο Κ. Καραμανλής. Είναι πάρα πολύ απλό. Αυτό είναι το πνεύμα της δήλωσης. Έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να φύγουμε από τη ΝΔ και τον Κ.Καραμανλή. Γιατί το κρίσιμο και το σημαντικό είναι η παράταξη. Η ΝΔ με τις αρχές και τις αξίες της, με την ιδεολογία της, με την πολιτική της. Αυτό είναι το σημαντικό και το κύριο».

Ερωτηθείς για την δήλωση του Γεράσιμου Γιακουμάτου πως «η ΝΔ έχει πολλούς Βενιζέλους», που επίσης έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο κόμμα, ο κ. Ζαγορίτης είπε: «Προφανώς εννοεί ότι η ΝΔ έχει πάρα πολλά σημαντικά, πρώτης γραμμής στελέχη. Δεν είναι κακό. Είναι τιμή για την παράταξη να έχει σημαντικά, πρώτης γραμμής στελέχη».

Σε ερώτηση για την επόμενη μέρα στη ΝΔ και τα σενάρια διαδοχής, ο Λ.Ζαγορίτης επισήμανε: «Ο στόχος είναι η ημέρα των εκλογών, όχι η επόμενη ημέρα». Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η συσπείρωση της ΝΔ έχει ανέβει κατακόρυφα», ιδίως μετά τα ντιμπέιτ.

Κουμουτσάκος: Η παράταξη επέλεξε τα πρόσωπα

Σε έμμεση αντίθεση με το Γραμματέα του Κόμματος ήρθε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκος ο οποίος από τη μία έσπευσε να παράσχει κάλυψη στον κ. Ζαγορίτη λέγοντας το πρωί στο Mega ότι "ο κ. Ζαγορίτης τα είπε αυτά γιατί κάποιοι δεν συμπεριφέρθηκαν στην κομματική βάση με τον τρόπο που έπρεπε...", αλλά λίγες ώρες αργότερα άλλαξε κατεύθυνση υπογραμμίζοντας ότι "τα ψηφοδέλτια της ΝΔ καταρτίστηκαν και δημοσιοποιήθηκαν μετά την αξιολόγηση της γενικής πολιτικής συμπεριφοράς του συνόλου των στελεχών που τα συνθέτουν. Είναι λοιπόν προφανές ότι έχουν - χωρίς καμία εξαίρεση- την πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξη του κόμματος".

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.