ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Παπαρήγα: Η ατζέντα της επόμενης μέρας είναι προκαθορισμένη

20:40 - 01 Οκτ 2009 | Πολιτική
Επίθεση εναντίον των δύο μεγάλων κομμάτων εξαπέλυσε η ΓΓ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα από το Ζαππειο κατηγορώντας τα πως δεν αναγνωρίζουν στο λαό ούτε καν το δικαίωμα να ψηφίζει και ως διαμαρτυρόμενος και προσπαθούν να τον εγκλωβίσουν στο ότι οι εκλογές γίνονται για να βγει η κυβέρνηση.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι το εξής: Θα εγκρίνουμε την πολιτική που γνωρίσαμε τόσα χρόνια στο πρόσωπο των κυβερνήσεων εναλλαγής, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ; Ή ο λαός θα διεκδικήσει με την ψήφο του να καταδείξει ότι έχει ανάγκη μιας διαφορετικής φιλολαϊκής πολιτικής; είπε η κυρία Παπαρήγα και κάλεσε τους ψηφοφόρους να ορθώσουν μία διαχωριστική γραμμή.

«Από κει τα μονοπώλια, από κει ο λαός. Από κει το κεφάλαιο, από δω η εργασία, από κει το κεφάλαιο, από δω η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της. Από δω ο λαός κι από κει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και η συμμαχία με τις ΗΠΑ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ΓΓ του ΚΚΕ, επανέλαβε πως ακόμη πως οι 100 πρώτες μέρες θα είναι το έναυσμα αντεργατικής πολιτικής και ότι η ατζέντα της επόμενης μέρας είναι προκαθορισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σχέση με τη μείωση των ελλειμμάτων, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης

H κ. Παπαρήγα  εξαπέλυσε επίθεση και στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος λέγοντας ότι «βρίσκεται σε κρίση, ο κόσμος έχει αηδιάσει από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Οι ηγεσίες τους πρέπει να καταδικαστούν. Δεν είμαστε εμείς που διασπούμε το κίνημα, αλλά δεν μπορούμε να κατεβαίνουμε σε κοινές πορείες με αυτούς που τα κάνουν πλακάκια με την εργοδοσία.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.