ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Που είναι ο κ. Αλογοσκούφης;

09:03 - 05 Οκτ 2009 | Πολιτική
Χθες το βράδυ έλαμψε δια της απουσίας του από τα τηλεοπτικά παράθυρα ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, ίσως ο βασικότερος υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή. Είναι ο άνθρωπος που υιοθέτησε και εφάρμοσε την οικονομική πολιτική της χώρας κατά το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το γεγονός έκανε ιδιαιτέρως κακή εντύπωση γιατί οι μεγάλοι πολιτικοί εμφανίζονται στα δύσκολα και όχι στα εύκολα.

Το εύρος της ήττας δείχνει πάντως ότι οι πολίτες καταμαύρισαν την οικονομική πολιτική της δήθεν ελεύθερης αγοράς, της δήθεν θωρακισμένης οικονομίας και της δήθεν διαφάνειας.

Ο κ. Αλογοσκούφης ήταν ο βασικός εκφραστής της οικονομικής ανάπτυξης των τραπεζών και της ασυλείας τους (την οποία ξεκίνησε ο κ. Χριστοδουλάκης), της φούσκας των ακινήτων, της διάλυσης της κάθε μορφής εποπτείας είτε ΣΔΟΕ λέγεται αυτή είτε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, της ευνοϊκότερης φορολογικής των μεγάλων εισοδημάτων εις βάρος των μικρότερων, της άνθησης των δομημένων ομολόγων και πολιτικός υπεύθυνος των δομημένων μιζών και των υπεράκτιων εταιρειών, που λάμβαναν προμήθειες από δημόσιες εταιρείες.

Οι εκφράσεις αυτές μαυρίστηκαν με τον πιο βροντερό τρόπο από τον ελληνικό λαό και αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή για τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου οικονομίας και οικονομικών.

Χρήστος Ιωάννου
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.