ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Σαμαράς: Μαζί εκεί που πρέπει, απέναντι όπου χρειάζεται

11:22 - 15 Δεκ 2009 | Πολιτική
'Δεν θα δεχθώ οποιαδήποτε πλήγμα στην ενότητα' της ΝΔ και θα κάνουμε συνεπή αντιπολίτευση, με συνέπεια λόγων και έργων. Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Και τόνισε 'οτι μέτρο χρειάζεται για να ορθοποδήσει ο τόπος, και στο μέτωπο της κρίσης και στο μέτωπο της διαφθοράς θα είμαστε δίπλα στην κυβέρνηση. Μαζί εκεί που πρέπει, απέναντι όπου χρειάζεται'.

'Δεν θέλουμε να κάνουμε κακό στη χώρα προκειμένου να την κυβερνήσουμε. Θα στηρίξουμε όποια απόφαση είναι σωστή και θα αντιταχθούμε σε ότι θεωρούμε λάθος. Δεν θα θεωρούμαστε δεδομένοι, κι αυτό θα είναι η δύναμή μας'.

'Θα υπερασπιστούμε τις ιδέες μας και τα συμφέροντα της κοινωνίας, για να μη νιώθει κανείς παρίας του συστήματος, καθώς στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν παρίες. Θα φτιάξουμε την πολύ μεγάλη κεντροδεξία, δημιουργώντας ελπίδα, παίρνοντας απ' όλους τους χώρους. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας'.

'Αυριο θα κληθούμε να κυβερνήσουμε. Δεν θα κυβερνήσουμε με βάση τη μιζέρια. Οι ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού υπερέχουν. Η ζωή το απέδειξε. Πρέπει όμως να το αποδείξουμε στην ελληνική κοινωνία και δεν πρέπει να γίνει αυτό αλαζονεία.

Διαπράξαμε σφάλαματα που ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής αναγνώρισε πριν τις εκλογές αλλά δεν κερδοσκοπήσαμε, δεν μοιράσαμε ψεύτικες υποσχέσεις, είπαμε την αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε 3 μήνες έπεσε σε τόσες αντιφάσεις που δημιούργησε πανικό ο οποίος αντανακλά στις διεθνείς αγορές.

Ευχολόγιο οι διακηρύξεις του πρωθυπουργού

Στις χθεσινές διακυρήξεις του πρωθυπουργού για τα μέτρα για την οικονομία, ο κ. Σαμαράς διαπίστωσε τρεις σοβαρές ανεπάρκειες: Μίλησε για μελλοντικά αφηρημένα μέτρα αλλά άμεσα μέτρα.Είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός εμφάνισε ως πρόγραμμα σταθεροποίησης ένα ευχολόγιο, όχι μια στρατηγική εξόδου από την κρίση. Και είπε επίσης ότι εμφάνισε την αποκλιμάκωση του χρέους να ξεκινά από το 2012. Τι θα γίνει  μέχρι τότε; αναρωτήθηκε. 'Δεν μπορούμε να στηρίξουμε την αναποφασιστικότητα και την αναβλητικότητα', σημείωσε.

Στους βουλευτές της παράταξης ο κ. Σαμαράς ζήτησε την τήρηση των βασικών κομματικών γραμμών εντός και εκτός Βουλής. "Θέλω να τα δώσετε όλα σε αυτή την προσπάθεια. Η επιτυχία της παράταξης εξαρτάται μόνο από εσάς. Κι αυτό θα γίνει με τη δουλειά μας τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή".

'Πρέπει να γίνουμε παράταξη ελπίδας. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στο κόμμα μας και στον ελληνικό λαό', τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.