ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ύφεση η νέα γρίπη στη χώρα μας

17:01 - 14 Ιαν 2010 | Πολιτική
Σε ύφεση βρίσκεται η νέα γρίπη στη χώρα μας, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται αύξηση των θανάτων από τον ιό, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας, το οποίο συνεδρίασε σήμερα.

Από τους συνολικά 93 ανθρώπους, που έχουν χάσει τη ζωή τους από την περίοδο έναρξης της επιδημίας, οι 17 εξέπνευσαν μέσα στο 2010.

Τελευταίο θύμα της γρίπης μια γυναίκα 50 ετών με διαβήτη και χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, ενώ από την Τετάρτη σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική κοριτσάκι 6 ετών, που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι κάθε μέρα νοσηλεύονται, κατά μέσο όρο, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 50 άνθρωποι και κρίνουν ότι η ανάγκη για εμβολιασμό παραμένει, ειδικά στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας εξακολουθεί τις διαβουλεύσεις για τα 12 εκατ. δόσεις εμβολίων, που έχουν παραγγελθεί, αλλά δεν παραλήφθηκαν. Η αντιπρόεδρος Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ), Μένη Μαλιώρη, εξήγησε ότι οι παραγγελίες έπρεπε να γίνουν, καθώς στην αρχή της επιδημίας προείχε η πρόληψη και είχε ληφθεί υπόψην και το πιο δυσάρεστο σενάριο.


Τελευταία τροποποίηση στις 18:03 - 14 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.